fredag 6 november 2015

Fredag, dagens tankar

Det verkar som flyktingströmmen nu ska peaka. Att vi måste dra ner på hur mycket folk som ska komma till Sverige.

Det är en underlig situation. De flesta av oss upplever inget som helst problem med flyktingvågen. Vi har samma standard som förut, men uppenbart finns det massa problem med boende osv. Vi behöver en kraftig inflyttning av folk för att vårt land ska fungera framöver, men jag undrar ju också över hur de ska gå till att sätta alla i arbete? I vår tid så rationaliseras ju allt, mer arbete för färre, helt enkelt.

Det som stör mig är övriga Europas förhållande till flyktingarna. Varför hjälper man inte till? Såg Anders Hanssons grymma reportage från Lesbos. Allt verkar hänga på de frivilliga?

Göran Greider skrev en bra artikel i Etc, som snart verkar vara den enda tidning man kan läsa tillsammans med Cervenka på Svd. Han frågade sig varför de rika inte bidrar med mer. De har ju alla sorts bidrag och stöds genom politiken hela tiden. Är det inte dags att börja plocka pengar där dom finns?

David Hurn har plåtat i Stockholm. Starkt gjort av en kille som är född 1934,  runt 80 år. Det är aldrig för sent, helt enkelt.

Det är november, men vintern avvaktar. Slalompremiären i Levi blir uppskjuten. Det finns en sträng snö i Kåbdalis, mer är det inte.

Folk, det är nya tider. Så enkelt är det.