onsdag 30 april 2014

Valborg

Valborg. Stod och kollade på brasan, funderade på det här med att vissa inte kan skilja på högerextremister och vänster 2014. Att det är samma sak. Suck. Vad är en vänsterextremist idag? Afa och kanske någon grupp till? Gillar jag dom? Nej, jag gillar inte deras romantiska våldsmentalitet. Jag tycker också att killen som stack ner någon nasse med kniven ska ha ett straff, men inte 6,5 år. 

Lite för mycket med tanke på omständigheterna. Ta killen i Malmö som slog ner en svart man, försökte knuffa honom över en bro med fem meters fallhöjd. Den svarte mannen hade också sin lille son med sig. Bråket började med att den svarte mannen blev överfallen med orden, nu ska du få din jävla neger, typ, men eftersom man inte kunde bevisa att det var ett rasistiskt överfall, neger räknas ju inte, för vi har ju negerbollar i Sverige, i alla fall enligt vissa idioter, så kunde man inte döma killen som överföll den svarta mannen till mer än två år.

Nå. till vänsterexremisterna. Hur många har de dödat och misshandlat de senaste åren? Hur många fackliga ombud har de hotat med döden? Hur många brudar har de meilat till och kallat luder, fitta, judehora? Kom igen nu, räkna ihop fallen? Ganska tunt, eller hur? Hur många nassar. Sdanhängare, vit makt osv har vi sett göra samma sak? Hur många har nassarna dödat i Sverige de senaste åren?

Visst, svårt att hacka i sig, skillnaden, menar jag. Att nassarna står för våldet och ändå kan vissa  säga: det är bara ett gäng dårar,,,,

Okej, Le Pen, Lega Nord, SD, Vit Makt, alla tyska nasseförgreningar,,, samma sak som extremvänstern, eller hur? Ett gäng idioter utan ideologi?

Det är lätt att sitta på sitt arschle och säga om allt: Vi måste lita på demokratin. Jag är verkligen för ickevåld, avskyr våld, men jag har levt som aktivist och i aktivisternas värld i fyrtiofem år. Ibland behövs lite aktion. Vad vore Spanien utan de underjordiska rörelserna på  sjuttiotalet. ANC verkade underjordiskt, Greenpeace, husockupationer, sittstrejker, allt ickevåld, ibland våld, allt för att skapa ett jämlikt demokratiskt samhälle.

Nog om det. Det största politiska misstaget man kan göra idag är att undervärdera styrkan i de fascistiska krafterna.
Annars, trevlig Valborg.