måndag 4 februari 2013

Polarn kom farande med tåget. Vi mötte på stationen och sedan en grym frukost där Ab åt för dubbelt så mycket han pröjsat förr. En annan var snål , siktade ju på Abs rådjursstek till middagen. I alla fall åts det rejält denna frukost i Åre anno 2013.

Vad fan, det är ju en kurort och ut i snön med skidorna. Polarn i toppslag, var tio år sedan han var i Åre och missade att det byggs en ny liftstuga i Tott. Manglade in i den, blev snabbt reducerad till kock eftersom han klagade på bruten stortå och krossad häl.

Det var ockej, Ab drog till något svängläger i Österrike och Profeten häckade i chatåt med rådjursköttet och fina fisken morotssoppa inlagd i potatismos. Dagen efter var profeten giftig, var minsann ute och kurtiserade damer från hela världen  i liften, men  ingen ens tittade på hans skäggiga nylle. Som tur var ringde hans ljuva fästmö från storstaden och påminde honom om blodtrycksmedicinen. Att det alltid är bra med höjdträning, så han åkte direkt upp till toppen och slogs med några ryssar och finsktalande finnar. Det var inget vidare så han gled ner tillbaka, kollade i kylskåpet, ett ägg som det stod ett stort H på. Profeten tänkte länge, det var en klurig gåta och han stoppade det försiktigt i sin mun, mums fillibaba, det var hårt, konstigt nog.

Efter det hände inte så mycket mer, men Profeten levde lycklig i alla sina dagar.