onsdag

Onsdag morgon.

Drömmer mig bort. Min fru går ut genom dörren, Arbete. Jag undrar vad jag ska göra? Mitt gym kör personallöst på morgnarna. Känns inte alls bra. Varför är ett ställe personallöst? Ekonomin så klart, men ska alla grejer vara personallösa? Vi kommer, kör våra fingeravtryck i en maskin, går ner i en källare, personallöst. Det är inte mänskligt.

Det är nåt grundläggande fel då ingenting verkar gå ihop men några tjänar pengar som gräs. 

Kollade rullen med Ralph Nykvists arbeten på Youtube, Fotografernas fotograf. Fint att se, men Ralph var verkligen inte förbisedd på den tiden. Han var alltid på tapeten. Det kommer allt mer folk som inte var med på 70-80-talet och de skriver den tidens historia, drar sina slutsatser, som tyvärr för ofta är lite skeva.

Jag tänkte på kilen som satt och drog ut neggen ur pergamentpapperen och flyttade över dom till plastfickor. Kände själv bara: Hur orkar han? Det tog två år tydligen att organisera Ralphs jobb. Fint, nu har i alla fall två fotografer fått en dokumentär om sig, Ralph och Jean Hermansson. Jag skulle vilja se en om Yngve Baum också och givetvis en riktigt bra film om Anders P, där han får lägga ut texten, för är det något han kan, så är det lägga ut texten. 

Nog om det. Idag är Nina Korhonen på bokaffären Konstig på Åsögatan, 1730 o framåt. Det är en ytterst begåvad fotograf som trollar med knäna och får ihop böcker på eget bevåg. 



 

Kommentarer

Populära inlägg