Elvis..


 På fiket hänger varenda tavla snett och i baren spelar den unga duktiga tjejen Elvis. Jag går och rätar upp tavlorna någorlunda.

Elvis var aldrig något för mig. Det var raggarmusik. Inte Tommy Steele heller. Min första tunga musikupplevelse var Chubby Checkers:  Come on let´s twist again. 

Sexigaste låten jag någonsin hört. Anita Lindbloms låt, "Sånt är livet", var av samma kaliber. En gång, senare i livet, kom jag att träffa henne och Bosse Högberg på Marknaden i Kivik.

Vi hade flyttat till en trerummare från vår etta med kallvatten och badrum i källaren till något som hade heltäckningsmatta i badrummet. Det var en helt ny lya. Brorsan och jag spelade hockey på hallmattan och han stod och sköt slagskott på mig där jag stod i dörrhålet till vårt gemensamma rum. Vi fick en bandspelare tillsammans på julafton. Det var nog den dyraste julklapp vi någonsin fått och vi fick givetvis bara den. 

Det var en viktig julklapp och vi hade längtat länge och nu spelades Tio i topp in på lördagarna. 

Elvis hängde snett på Fiket. Om det kan man säga mycket, men numera känner jag mig som en utsugen kossa på prärien där myggen får härja fritt. Jag försöker fylla livet med kraft, läser horoskop. Det ska tydligen gå bra för mig 2023. Man fattar inte riktigt hur, men jag ska tydligen ha många kärleksupplevelser och karriären ska lossna ordentligt och kanske blir det en operation till hösten, men det kan lösas med gott leverne, bra mat och lagomt med dricka. Solen ska stå mig bi och det låter prima.

Min fru läser mitt horoskop och säger: Det är du, det är precis du.

Min nästa musikupplevelse var The Who, My generation. Då låg jag i säng, med långkalsonger på och hade frossa. Influensa. Mamma stod vid köksbänken, som också var vårt badkar. Brorsan och jag satte ner fötterna i ena skålen och stjärten i den andra och morsan blandade lagomt med vatten och hårskum och så så tvättades vi.

De flesta av oss kan minnas vår mor, hennes kärleksfulla händer. Jag minns min mor, Saga. Hon hade varma händer och blont hår. Jag vet inte vad hon tyckte om Elvis, men hon gillade att partaja och hon gillade att dansa och framför allt drömde hon om att spela på en cello. 

Kommentarer

Populära inlägg