Sydvind och 200 bilder


 Sydvind

Illamående, trött, myggbiten.

Sydvind är helvetet. Efter ett tag märker man att man mår skit då det blir sydvind. Ofta varmt, stark fuktighet och allting blir surt och grinigt.

Lovat köra grannen till flyget. Kan inte sova på natten. Börjar med att sova i vårt vanliga hus men ACn är sönder och det är för varmt. Utanför fönstret känner jag hur fukten från havet lägger sig som en vidrig tvångströja över allting. Provar med tre fläktar men det går inte. Kliver upp, går naken till vårt andra hus. Nu är myggen vakna och givetvis får man sig några elaka knottbett, innan jag kommer in och kan sätta på Acn. Det går ett tag, Acn och fläkten är bra men fläkten börjar låta.

Blir galen, kliver upp och stänger av fläkten.

Det är fortfarande för varmt, klockan än nu två på natten och om tre timmar ska jag kliva upp och köra henne till flyget.

Det kliar överallt. Jävla mygg, Byter hus igen och får en ny omgång av myggarmadan.

Sommnar till slut. Hur och varför vet jag inte, men det blir två timmar sömn. Det är så här dom har det mina polare som har krog och café. Två timmars sömn varje natt i två månader. Tro fan att det är bleka, närmast gröna i fejan.

Mår illa , spyfärdig då jag vaknar. Matförgiftning.

Vi kommer iväg till flyget. Då börjar bilbromsen låta för jävligt. Jag lämnar grannen på flygplatsen. Det sista jag tänker är att hon har då en väldigt stor väska, sedan ägnar jag mig åt bilvraket. Kryper in under och kollar, sliter loss lite lösa delar, som en skärm och lita annat gummiaktigt.

Kör hem, men vad fan, det börjar låta igen. Nu är hettan uppe, klockan är inte ens nio och det är knallhett och sydvind.

När jag kommer hem stupar jag i säng, gör gröt och konstaterar att jag och bilen och allt behöver en renovering. Jag börjar med gröten. Man måste alltid börja i rätt ände. Med maten, sedan kommer arbetet.

Min fru ringer och säger att hon ser att jag skrivit att jag ska sluta fotografera? Vem tror på det, säger hon.

Jag har inget svar. Ibland orkar man inte. Jag tänker på de här 200 bilderna som ligger under sängen hemma. Klara för en vägg. Borde de inte komma upp snart?

Jag kollar på bilden på Christer, han ligger under min säng nu, en av de där 200 picsen. Höganäs, han hade många sängar, var som ett logement. Jag sov i en del av dom. Han hade sin hörna och sedan var det fritt att välja sovplats.Vi har två hus och en massa jävla sängar. Det enda jag vet är att om man går naken mellan dom på natten så lyser stjärnorna och knotten anfaller,

Kommentarer

Populära inlägg