Bara för skojs skull....

Den här bilden har inte jag tagit, vet ej vem, men jag lånar den för att beskriva en känsla jag har. Så vacker Slussen var och så himla ful den blir,,,det är nästan makalöst hur Stockholm får fortsätta att förstöras. En sak man kunde bestämma sig för och vilket har varit på tapeten i minst 20 år, minska trafiken in i stan, bygg ut kollektivtrafiken, då kan vi ha kvar den vackra staden också.

I morse fikade jag med Cristina, en italienska här i byn, tror hon är 64 ungefär,,hon sa så här: Fattar inte varför folk ska GÖRA saker hela tiden. Kan de inte bara vara?

Det är en intressant tankegång som kommer då man blir äldre. Jag har noll intresse av att se mer, jag vill ägna mig åt att fundera över det jag varit igenom. En stad till, totalt ointressant.

Jag har i flera år nu försökt få vissa intresserade av att ge ut en bok, en film eller en utställning. Det är noll intresse, film kommer det att bli och då efter den kanske det finns ett intresse för mina bilder. Jag bekymrar mig inte, jag organiserar mina kort så de kan användas efter min död,,om tio år eller i morgon, för de kommer ju givetvis att betyda något. Min generation, var nog den sista som dokumenterade livet i koncentrerad form, tiden, samhället, aktionerna. Det som sker på Insta, de privata bilderna, saknar en stor grej, de är inte gjorda med en klar attityd, en riktning, ett sparande för framtiden. De tas och de försvinner. Jag och andra fotograferar för livet, vi spar, till en annan, eller andra generationer. Svårare än så är det inte.




Jag har gjort en del skivomslag, här till Mikael Wiehe, Hemingwayland.







Som sagt, lite hulle om buller.
 

Kommentarer

Populära inlägg