Sol o skugga


 Monitsia. Naxos. Sommar. 

Sol och skugga.

Arbetsplats.

Den här platsen betyder mycket för mig. Skönhet, värme, svalka och arbete.

Coviden är ingen enkel kamrat. I Grekland är det lätt panik, galna restriktioner. I princip kan du bara gå på affären och apoteket om du är ickevaxad,,,kyrkan också, givetvis. Den grekiska kyrkan, ultrareaktionär, måste ju få fortsätta och sprida covid.

Det går bra för Sverige just nu och det beror väl mest på att vi är så vaxade och på att vi har så många med T-celler, dvs så många som varit sjuka. Det verkar ju nästan som om en massa måste bli sjuka innan vi får en samhällsspridning som gör att sjukan planar ut. Utifrån mitt perspektiv Grekland/ Sverige, så är det uppenbart att vaccinering är den enda lösningen. Då typ 90 procent av dom som ligger för döden på sjukhus är ovaccinerade i Grekland, så borde det ju inte vara såååå svårt att lägga ihop ett och ett. Den andra grejen är ju att jag tror inte på restriktioner, man måste få folk att vaccinera sig och sedan får allmänt folkvett råda.

På min affär där jag handlar mat kan jag garantera att inte ens hälften är vaxinerade och frågar man varför så får man ett konstigt leende tillbaka. 

Ja, det känns ganska marigt, helt enkelt.

Stockholm.

Lövblåsarna börjar 0700, vackert att köra igång så stan vaknar till. Jag kan tänka på det svenska effektiva. Om man tex jämför Arlanda med Atens flygplats så är Atens så totalt överlägsen på allt, du står aldrig i kö mer än tre minuter i säkerhetskontrollerna. Allt är skitsmidigt och det finns restauranger med grekisk mat, och även hamburgerrestauranger.  Varje gång jag kommer till Atens flygplats så känner jag mig hemma, medan Frankfurt, Munchen, Köpenhamn och Arlanda är totalt hopplösa. Vissa av dom är så sega, tröga, och man får vandra som om man ska på en helghike, eviga korridorer och svinhöga priser på allt.

Jag gjorde det här miljötestet igen, och jag bort mina tre flygresor om år, och se på fan, då var jag nästan perfekt,,,de tyckte jag skulle byta till miljövänlig el,,,mina flygresor är arbetsresor, finns inget alternativ om man ska snacka allvar. Ingen vettig människa tar ett tåg som kostar dubbelt och tar tre dygn, minst, och som dessutom körs på el från kolkraftverk och sedan båtarna på skitdiesel..

Jag tror miljön måste plockas lite från ett annat håll, idag ska allt läggas på individen, vi behöver stora politiska lösningar, typ dagis eller fri sjukvård. Ett riktigt grepp. Man skulle kunna lägga ner alla flyg där man kan åka tåg inom fem timmar, typ, Sthlm Malmö,,osv,,,då kan vi börja snacka. Men sedan måste det vara tåg som inte är sm sardinburkar, håller tiden och har vettiga priser i baren.

Nog om det, ciao.

Kommentarer

Populära inlägg