Bergmarks kameraväska, och min.


 Johan Bergmark, den härliga filuren, visade sin kameraväska. Det är roligt med kameraväskor. David Alan Harvey hade en hel serie med kameraväskor. 

En gång tiden körde jag med Domke, små väskor, jättevackra, men sedan 2006 har jag slutat med väskor eller ryggsäckar. Det här är hela min kamerautrustning. Det ligger en Iphone på bilden, men jag har två mobiler, för jag har grekiskt telefonnummer på den vita Iphonen, i normalfall och mest, använder jag en Huawei pro Mate 20, grym mobilkamera.

Den svarta anteckningsboken är min livlina. Kameran högst upp är analog, för Tri-xfilm, för speciella tillfällen. Lumixen är en GX 80 som jag köpte för en del år sedan. Har ett objektiv från 24mm till 90 mm, perfekt brännvidd.  

Det är allt. Oftast har jag mobilen i bröstfickan, tar fram kameran då det verkligen gäller, alltid inställd på ca 40 mm vidvinkel, och 400 asa på sommaren och 1600 på vintern. Då jag fikar skriver jag i boken och på kvällen eller morgonen omvandlas allt till blogg,,,,så enkelt kan det vara. Oftast bär jag mobilen i bröstfickan, kameran i en höftbälte som inte syns och anteckningsboken kan vara en mindre model av den som ligger på bilden. Då har jag två kameror, en telefon, ett anteckningsblock och en dator, allt i samma och utan att väga någonting.

Kommentarer

Populära inlägg