Micke Berg – Svart himmel över Naxos

 4 december – 15 december 2021

Vernissage lördagen den 4 dec, 1300

GALLERI FOTOGRAFI Hornsgatan 42 i Stockholm


Sommaren 2021 var en mörk sommar i Grekland. Covid, superhetta och bränder i norr. Det var till och med så att svarta flagor från bränderna i norr kom till ön i syd med vinden.

Coviden, restriktionerna, hettan, färgade tillvaron. Svårast var det grekiska motståndet mot att vaccinera sig. Det var en sommar där man bar en slags irritation och svårmod inom sig. Paradiset fick sig en törn helt enkelt. Det är vad utställningen handlar om. Den svarta himlen över paradiset.

Svartvita bilder, trettio stycken, nya och gamla, vintage och utskrifter.

Micke Berg har verkat sedan 1972 som fotograf. Han har gjort femtio böcker och hundra utställningar. De mest kända böckerna är I Mullvaden levde vi, 1979, om Mullvadsockupationen, Skogsnäs, 1983 om Skogsnäskollektivet, barnboken Småmänniskor, 1998 och den svarta Stockholmsskildringen Stockholm Blues, 1994.

Micke Berg har varit en ständig vagabond, har rest överallt och delar just nu sitt boende mellan den grekiska ön Naxos och Stockholm.

Han har tilldelats en rad stipendier som Gullersstipendiet, Lennart af Petersens-priset, Stockholm stads hedersstipendium, Nöjesguidens pris och Sune Jonsson-stipendiet.

Micke Berg gör för närvarande böcker, cyklar, skriver, bloggar och fungerar som mentor för yngre, begåvade fotografer.

https://mickebergphoto3.blogspot.se


Fredagen den 10 dec har Wenke Rundberg bokmingel mellan 1630 och 1830 i samma lokal. Hon släpper sin senaste bok T som i Tindra. Alla är välkomna.



GALLERI FOTOGRAFI

Hornsgatan 42 i Stockholm

Öppet alla dagar utom måndagar 12.00-17.00

Kommentarer

Populära inlägg