Södertugg,,,,


 Det är en ganska glåmig morgon. Min fru försöker få mig att göra något? Hon tror inte att jag gör något. Själv sitter hon i soffan och snackar med någon på sitt själlösa jobb. Varför tror de som jobbar fast att de gör något? Och vi som är fria inte gör något?

Jag går ut, som jag alltid gör. Det blåser snålt. Jag älskar det, nästan is på gatan. Jag älskar det också, precis på samma sätt som jag älskar att köra bil i snöstorm.

Man är väl knäpp?

På gatan träffar jag en skön brutta som en gång i tiden jobbade i hemtjänsten, alltid stressad. Nu mjuk och fin, ser hälsosam ut. Vi snackar lite då en snubbe passerar och hejar lite närgånget på henne. Hon gör en grimas då han går.

- Vem var det där, frågar jag?

- Han bodde granne med mig på Östra Söder, jävligt jobbig typ.

- Hajar, säger jag, ska dra och krubba lite lunch. Klockan är ju halv tolv redan.

Hon garvar o säger: Lunch? Jag käkar inget på hela dagen. Fastar.

Sedan drar hon och jag glider in på det lite mindre exklusiva mathaket. Gös, det blir en gös med päror och lättöl. 120 bagare.

Jag älskar läget.

Snubbarna, bruttorna, miljön, sitta och krubba i skinnsoffa för 120 kr,,,

Det är så långt ifrån det här avmagrade, vegköret och macplackandet längre upp på stritan. Jag lyssnar, det är sköna melodier.

Tre snubbar sitter två bord bort och jag älskar deras sanna, varma, långsamma Södertugg. Dialekten. Den vi älskar som du aldrig hör där borta i det avmagrade macträsket.

- Du ska ha en kaffe utan socker, säger ena snubben och reser sig upp.

- Lite mjölk, säger den andre snubben. Ta en kaka också.

Dem första snubben kommer tillbaka med tre kakor och den som väntat utbrister,,,,,men, du kan ju inte räkna, eller som han säger,,,du kan ju inteee reeekna,,, och jag får tårar i ögonen, kärleken, kärleken.

Jag har med mig en bok, den ovan på bilden,,fan, den är så bra,,säljer den för 4000 kr med en valfri bild från boken. Lägg märke till att det finns bara ett (1) ex...jag kan signera, den är perfekt insliten.

Lita på mig. Det är en fotografins Slas du får. Inget mer med det. Ville bara påpeka det.

Sedan tar jag en kaffe och fyra bitiga snubbar kommer in och alla kör hamburgare, stora jävla hamburgare och då de sitter och mumsar kommer en kvinna förbi i sjuttioårsåldern, kollar på snubbarna, på burgarna och väser på Södertugg...schyssta burgare grabbar, jag tog samma, verkar vara rätt.

Sedan gick jag hem och badade.

Kommentarer

Populära inlägg