Den analoga lyckan...



Den analoga lyckan. Började plåta analogt igen idag. Så underbart. Bara den här känslan att gå ut med en kamera och en (1) rulle film och bestämma sig för att en rulla ska räcka i minst tre dagar. Jag gick direkt och letade en skjorta med två fickor på framsidan, i den ena fickan min digitala lilla kamera. I den andra fickan den analoga och telefonen i bakfickan. Vilken combo, Jag dräller runt, tar actonbilder med digitala lillkameran, kanske med mobilen och så kommer ett ögonblick då jag får kontakt och jag har bestämt att jag bara ska ta miljöporträtt, halvporträtt med den analoga. De bilder blir klar till våren, lägger filmerna på hög, kanske tio filmer har jag exponerat fram tills dess. Med en analoga kameran tar jag bara två exponeringar. Porträttet måste sitta på två knäpp.

Det är helt underbart, helt underbart. Har inte haft en sådan fotoglädje på tio år. Bilderna ovan är tagna med mobilen idag. De analoga kommer i vår. Trevlig helg.
 

Kommentarer

  1. Grattis! Ser fram emot att få se det framkallade. Jag återvände till analogt för typ 10 år sedan och har inte ångrat mig en sekund. Skönt att ta färre bilder och en sann glädje att få vänta på resultatet några veckor eller månader :-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg