Pics from before



Pics from a life. Det började i Istanbul. Träffade en fin kanadensiska. Hon slog följe med oss. När vi klev på tåget var turkarna som tokiga i hennes blonda hår. Jag behöver inte vara rasist för att säga att turkar och nordiska eller bara blonda brudar var en taskig kombo- De bar sig åt som svin, följde efter och höll på och jävlas med brudarna hela tiden. Det var likadant i Italien. En kompis jag var med i Italien på sjuttiotalet nekade gå ut ensam på dagarna. Var hon än var så var det en snubbe skulle nypa henne i röven eller ta ett pussygrab...snacka om jobbiga snubbar.
När polarn och jag gick och träffa två turkiska brudar så gick det fem turkiska snubbar efter oss hela tiden. De såg inte ut att ha några vänlig avsikter.

Det jag skriver är inget annat än upplevda erfarenheter. Sådant dribblar man inte bort. Det var på sjuttiotalet. Hur det är idag vet jag inte? Förhoppningsvis bättre.

Irland, 1974, Belfast, Dublin, fina ställen. I Belfast var konflikten mellan protestanter och katoliker total och som vanligt fanns det en religiös botten, men framför allt ett ekonomiskt förtryck. Katolikerna fick mycket sämre jobb än protestanterna. Det jag minns bäst är dock att ungarna kastade sten på mig och att jag framkallade filmen under ett täcke på hotellrummet.

Populära inlägg