days goes by

På Katarina bangata finns denna butik. Det är snart det enda gamla som finns kvar på Söder. Det man kan säga om alla nya kaféer tex är att de alla är som stöpta i samma form. Extremt trista. Det känns som om de unga som ska skapa något nytt skulle slappna av lite. Och dyra blir deras ställen också och då blir de givetvis befolkade med Macfolket. Kanske den tråkigaste människogrupp som uppfunnits.

Fotografiska blev rejält sågat i NY Times. Och tidigare i veckan i en annan amerikansk tidning. Med fotknölarna, typ huset är snyggt och bilderna ganska kassa. Nå, det måste ju kännas tråkigt när man lagt ner så mycket arbete, men det är ju ett långsiktigt arbete som pågår, eller är det så?

Om jag ser på Fotografiska utveckling så är det uppenbart att fotografi kommer i bakgrunden, trots att man ofta får till fina utställningar, utan känslan är mer att det kommersiella blir viktigast, det kommersiella och event. Det är kanske så det måste vara, men stället sjunker allt mer som en fotografisk utpost och jag irriterar mig fortfarande på att det kallas museum. Det är en konsthall. Punkt slut.

Jag vill inte sia om utvecklingen men något tickar i mig som säger att det kanske inte håller så länge till eller att bröderna lämnar skutan. Vi får se om fem år.

Populära inlägg