För mycket av allting

Vi sitter på fiket. Vi kommer från olika håll. Min polare som köpt min kamera för länge sedan är rastlös, säger: Vad gjorde man innan wifi kom? Hon har inget wifi och vet inte vad hon ska göra. Jag har ägnat hela morgonen åt Kickstarter där jag försökt skapa ett konto med de låter mig inte logga in som svensk. Jag kan ju inte be om pengar på danska, eller tyska, eller engelska. Jag ska försöka få ihop 150 000 kr på två månader. Om ni är beredda att lägga in något så skicka mig ett mail på mickeberg@hotmail.com

Får ett samtal, ytterligare en kompis undersöks för prostatacancer. Oroa er inte vänner, det ska mycket till om man ska dö av det, men det tar en jävla tid att hålla ballen frisk.

Jag cyklar på min elracerbike. Älskar den. Folk tror man sitter där o softar. Man kör lika hårt men man kommer längre och det är otroligt roligt. Otroligt är ordet. Det sista jag tänker göra i livet är att älska och det näst sista cykla.

När jag cyklar tänker jag på diskussionen på fiket. Hur vi snackade om vad vi gjorde på dagarna. Jag gör aldrig någonting men ändå har jag ett slags schema varje dag med träning, bloggskrivande, fixa stålar, laga mat till min fru, kolla på bilder, vägleda yngre begåvningar och ändå: Jag kan ligga fem timmar om dagen och bara lyssna på musik på vrålhög volym.

Och jag älskar det. Jag måste fortsätta hålla på av två skäl: Jag vill och jag måste tjäna pengar. 9000 kr i pension räcker inte till alla mina resor. Jag kör in i kaklet,  men jag cyklar också och jag lyssnar på rocknroll hela tiden.

Jag tänker på Löven. Han är på väg att få sparken. Vad tänker alla sossar som tyckte han gjorde det bra då han lierade sig med de andra hopplösa i januariavtalet? Är dom lika nöjda nu? En femåring kunde ju se att det var rena idiotin, att idiotförklara sig själv och hela partiet.

Det tänker jag på. Jag tänker också på idrotten. Hur  skidåkningen kommer att dö ut. Vem orkar se på skidåkning när det bara finns några skidåkare som vinner allt och man gör allt mer jippo av allting.

Det tänker jag minsann på. Jag ser att Chutney satt upp en lapp om att du får rabatt mellan 15 och 17, 10 procent om du äter där då. Ja, dom är på väg ner i graven också.

Det faller. Tror SD att de kan stöpa om hela kultursektorn? Att de får hålla på och fortfarande får över 20 procent röster visar på ett annat problem. Folk är idioter. Synd att säga, men fattar man ingenting är man idiot.

Det är som Trump, kan dom verkligen försvara honom länge till?  Ja, det är sådant jag tänker på när jag cyklar i den halvkalla vinden. Jag tänker på mitt liv, hur fantastisk jag är på att få rabatter på alla fik, typ semla och Cappochino för 20 spänn. Det är inte dåligt jobbat. Idag åt jag ingen semla för jag kände att femton semlor hittills i år är ganska hyfsat resultat.

På Naxos kommer våren, uppåt 15-20 grader. Vi börjar hyra ut. Dags att höra av sig om du vill vara med i matchen.

All the best folks,,

Populära inlägg