Det förbjudna samtalet


Det är ingen bra tid för kvinnor och män som tror på jämlikhet. I alla fall inte då det kommer till juridiken. Cissi Wallin åkte på böter för förtal, Timmel fick en massa millioner av tvbolaget och Erlandsson gick fri.

Personligen betvivlar jag inte att kvinnorna har rätt, att de säger är sant. Jag tror på det till 100 procent. Cissi Wallins mål handlade ju  inte om sexet utan förtalet och det var ju ganska klart att hon skulle torska. Det finns gränser för förtal, men egentligen borde ju hennes rättegång också ha handlat om sexet.

Om det kan vara någon tröst så får ju dessa män livstidsdomar. De är för resten av livet dömda som snuskgubbar och de kommer aldrig att kunna komma tillbaka i något sammanhang. En grovt kriminell har på något vis lättare att åter accepteras efter avtjänat straff. De här herrarna ovan kommer alltid att vara betraktade som speciella, tragiska. Ett mycket hårt straff även om de gick fria i juridiken.

Annars så funderar jag på grundfundamentet, varför det blir så här. Varför jämlikheten på det sexuella planet är så dåligt. Det finns massor med korkade män, som blir för fulla osv,,,det är tragiskt att se hur de inte kan klara av ett Nej osv,,det har man ju sett tusentals ggr,men det finns en annan sida också. Den att så få kvinnor tar sexuella initiativ, man liksom lämnar det åt männen att göra jobbet och bara den attityden kan ju leda till en massa trassel i onödan. Det skulle vara kul om kvinnor i betydligt större utsträckning tog intiativ. Då skulle de också i och för sig drabbas av kritik, men det får man leva med. Det säkraste sättet att leva är att stå och vänta, inte göra något och sedan kritisera det som sker.

Det var sexualpolitiken. Sedan miljön. Herre Gud vilken revolutionär spricka som dyker upp.Ungdomen mot de etablerade. Det börjar bli livsfarligt. Ungdomarna har ingenstans att bo, miljön går åt helvete för att de som tjänar pengar vill tjäna mer pengar, miljön skiter de i. Den här miljökonferensen är ju ett patetiskt skämt och allt fler kommer att ledsna. Räkna med att det kommer att hårdna, miljön är en sak, men den allmänna känslan av att livet är skit kommer att driva ut kidsen på gatan för en strid för ett bättre liv.

Thanks God för det. Äntligen. Jag har länge väntat på att ungdomarna med sina förbannade tvspel en dag skulle fatta vad de utsätts för, hur blåste de är och hur blåste de blir. Nu börjar poletten ramla ner och de som har resurser och kan bestämma sitter i sin båt och tror att de ska överleva. De kommer att sjunka som stenar, som gravstenar, till botten på den skitiga sjö de skapat.

Allt hänger ihop, från Karolinska, till gängvåldet, till bostadsbristen, miljön, allt är politik. Allt är val, de val vi gjort, de val vi inte gjort. Allt som sker nu har vi skapat själva och då inser ju varenda vettig människa att vi har andra val och göra och gör då dom. Livet är inte skrivet i sten. Vi är fria människor. Vi kan välja.







Populära inlägg