Vindruvorna är klara



Vindruvorna är klara. Jag kom att tänka på det då C och jag käkade middag i Ano Potamia. Himlen var ett mörkt valv och natten mild, mjuk. Vi sätter oss en bit från de stora borden, sa C. Hon var trött, hade kämpat hela eftermiddagen, Suicadetime, som hon kallar det, med turister, värme och taskig ork eftersom hon inte hinner äta lunch.

Vi åt, snackade, som vänner gör, skrattade åt varandras mobilbilder, jämförde våra katter. Hon käkade kycklingfiléer och jag get i låda. Makalöst gott, bara locals, inte en turist. På något vis börjar jag bli allt mer allergisk över turister, det är något ofattbart beklämmande då de väller fram med sina mobiler och ska plåta allt.

Efter maten fick vi vindruvor och då började jag tänka på våra, gick upp på verandan och klippte loss en klase. Det är klara.

Lycka, vad är det? Längtar efter min fru, alltid längtan, men ändå lycka. En natt som den igår, vacker middag med en kompis, god mat, vi dricker ingenting. Hon har slutat dricka vin och jag mer eller mindre.

Vet inte varför? Känns inte nödvändigt? 

Vinden ökar, det kommer att blåsa hårt i natt, och i natt ska jag streama boxning och Vuelta Espana. 

Läser Night walk av Ken Schles, en av mina favoritböcker. Svart, men inte för svart, sexig men inte för provocerande. Det finns utrymme för egna känslor.

Började plocka med racern, min cykel. När jag fikade som samlades ett gäng italienare runt min racer och började diskutera den. Vi hade ett bra snack men då jag skulle betala stod det 9 euro på kvittot. Jag hade bara druckit en cappo en flaska vatten. Kiriaki förklarade att det var inte mitt kvitto men att de satte ut kvitton på bordet om det blir en koll, sedan då jag gick och betalade kostade det fyra euro och inget kvitto.

Greek style...

De små öarna gör progressiva framsteg, de blir allt mer gröna, solceller, systen, hyrbilarna ska laddas med el osv, det kanske finns ett hopp för framtiden. En sak man borde ta itu med på en gång är att begränsa mängden hyrbilar som finns på en ö. Säg tusen biler på Naxos och sedan fördelas det på de bolag som finns. Nu finns det alldeles för många bilar för att infrastrukturen ska fungera. Samma gällrr Arbnb och hotell, man kan inte bygga hur mycket som helst. En ö som sjunker i havet är inte värd mycket.

Öar som Samtorini och Mykonos är helvetet på jorden, totalt förstörda. En slags helvetesmaskiner där allt mals ner till pengar och skit. 

Vindruvorna var klara och jag kände mig lycklig.
 

Kommentarer

Populära inlägg