JÄVLA DAG...

 Hett som fan. 

Ringer mina hyresgäster, de är på stranden. Hur fan orkar dom. Jag hade stora planer att cykla idag, eftersom det gick så bra igår, men vaknade för sent. 

Helvete, för varmt, redan 31 klockan tio,,,det går ju inte, cykla ned till låglandet, då är det 35 och sedan bara uppför hela vägen hem.

Det finns en lösning på alla skitdagar. STÄDA. Jag städar, sedan svettas jag som en gris, så då passar jag på att raka mig med en gammaldags hyvel. Jag skär mig, så klart, det gör man ofta, men rakad och duschad känns livet enklare.

De är på stranden. Hur fan orkar de. Cyklar ner till Italienskan på Torget. Det är suicidetime, dvs efter 1400 och hon står där med en jobbig kund som ska klämma på allt. 

Tar en snabb espresso o vinkar till Italienskan C, att jag drar vidare. Hon ser besviken ut, men det finns ingen skugga på torget och jag orkar inte vara där.

Möter ett japanskt par utanför vår port, de ser ut att leta efter kyrkan, den kyrka som alla letar efter, men eftersom skyltningen är helt kass så går nästan alla fel. Dessa japaner också.

Jag frågar om de vill ha hjälp och de misstar min fråga och  börja babbla ur en guidebok, vilka kyrkor det finns i vårt Rachi,,,men till slut så fattar dom att den kyrka de precis stått och glott på är typ femhundra år yngre än den de ville kolla på,

Jag lägger mig på sängen, varför åker jag inte till stranden nu. Det går bara inte, för långt och jag har ju för fan städat. jag väntar till efter 1800, då ska jag åka till min egen hemliga strand. Turisterna kan åka till stranden när som helt, det pallar inte vi som är locals. Det är för varmt och vi skiter i solbränna. Den kommer om den kommer, men att ligga och pressa går ju bara inte.

Jag borde läsa mina egna texter. Jag borde sortera bilder. Jag borde, ,,,,men jag har ju städat.

Nu återstår att vänta i tre timmar. Det borde gå.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg