Naturfotografen


Naturfotografi är fotografins Mello. Street är fotografins Formel 1. 

Läget är följande: Ligger i ett hörn i det 40 kvm stora rummet, med fem meters takhöjd. I en ändan av rummet brinner en kamin, i soffan bredvid kaminen ligger den elaka katten Skopan och bidar sin tid, natten, då hon ska slåss och döda möss och andra småkryp.

I hörnet ligger den magre, men ack så snygge fotografen och käkar dadlar. Hans irakiske vän, eller  vännen nu har iranskt påbrå?, i vilket fall så inser jag att jag nu beträder farlig mark som inte vet om vännen i denna stund är Irak eller Iran, men denne vän säger alltid: Dadlar och så himlar han med ögonen och vi vet alla vad det betyder....första gången visste jag inte det men nu vet jag, så nu ligger den snygga fotografen i hörnet och käkar dadlar och blir därmed allt livsfarligare.

Han borde raka sig, men vad fan, han har ju släpat upp en dörr till huset som han ska bygga ett bord av och sedan minsann varit och köpt godis till sin vackra fru som sitter i ett annat hus och sköter något slags jobb,,,,vilket jobb förstår inte mannen med dadlarna, han har fullt upp med sitt, vakta elden, käka dadlar och hålla sig i form för framtida äventyr.

Frun kommer ner, ser nöjd ut och snor med sig kakorna som han köpt, hon tar alla men som tur lämnar hon dadlarna för de är ju ändå de som är skillnaden på succé och supersuccé.

- Det är varmt här, säger hon och tar av sig en tröja, hon har två på sig, För tre år sedan hade hon haft fyra tröjor och varit blå i fejan av frysandet. Nu  tycker hon allt är varmt. Det är några jävla piller hon käkar som gör att hon alltid är pigg och aldrig fryser.

Den magre får nöja sig med dadlar och en torr brödskiva. 

Han går ut i köket, kollar på sin dyra kaffemaskin, tre tusen spänn och ändå inte gott kaffe eftersom hon med pillren envisas med havremjölk. Ni skulle se en grekisk barägare  då hon beställer kaffe och frågar efter havremjölk. En känsla av desperation sprider sig i rummet, det ser nästan  ut som om han ska hämta in en get som kompensation. Det är så det kan vara.

Nå, den magre ligger i sängen, o den elaka katten ligger kvar och dadlarna tar slut. Han inhämtar infon om coviden. Ingen lek, värre blir det.

Man borde ha lite mer dadlar, tänker han. Det kanske hjälper mot smittspridningen. Men innan dess kontrollerar han brasan, säger hej till katten, tar några apelsiner i fickan och tre citroner i den andra fickan. Han ska försöka pruta på affären. Apelsinerna är ett bra prutmedel, men citronerna ännu bättre.


Kommentarer

Populära inlägg