A day in the djungle....

Jag vaknar vid halv åtta. Då går solen upp. Ytterligare en natt med nio timmars sömn. Numera sover jag alltid nio timmar. Det är som om min kropp behöver nio timmar för att läka ihop från dygnet innan. En kaffe i sängen. 

Det är fuktigt i sängen, i rummet. Det har regnat under natten och vi har alltid all el avstängd på natten. El är dyrt. En vinter då jag hade tre damer som kattvakter gick elräkningen på 14000 kr, för tre månader. Numera är vi smartare, vedkaminer som slukar ved för en fem euro om dagen och balanserad elanvändning, men det är fukt i rummet på morgonen.

Jag går till det andra huset, men först en sväng förbi elmätaren, okej, 6 euro på ett dygn,,,det får gå, det är en kort tid.

På verandan värmer solen. Jag gör den sedvanliga kollen över världen. Det är nog så att är man inte deppig den här tiden i livet, med de här villkoren vi har nu, så är man sjuk på något annat sätt.

Det krävs humor för att överleva.

Jag hör hur de skjuter. Det är de patetiska männen i kamouflagekläder som skjuter småfåglar. De går omkring beväpnade till tänderna och brassar av hagelbössan in i träd där det sitter småfåglar. Det är i grunden så patetiskt att jag blir manshatare. De äter ju inte ens upp fåglarna,,,de bara skjuter.

När vi hade Sommarstuga i Södermanland hade familjen Wachtmeister, som ägde marken, en massa fåglar som man snöpte vingarna på. De odlades upp, las ut i en vik och sedan bjöd man in tyskar och andra töntar som fick skjuta dom mot bra betalning. Man skrämde upp fåglarna, men eftersom de inte kunde flyga riktigt så kunde vilken nolla som helst pricka ner dom. Ytterligare ett skäl att bli manshatare. Det är bara män som håller på med sådan skit.

Okej, det finns kvinnor också, men de flesta kvinnor är så extremt mycket smartare än män. Se bara hur det ser ut idag, kvinnorna tar över allt. De har ofta en smartare helhetssyn. Kolla bara hur de skulle välja vid ett val. Om kvinnorna fick bestämma, skulle det bli en vänsterregering. Om män får bestämma blir det avkok som SD och M och eventuellt KD. Tre mörkerpariter som saknar allt. 

När jag skriver det här har solen gått upp, ligger på verandan, men det kommer regn senare. Vi har tvättat, hängt ut tvätten, nu gäller det att plocka in tvätten precis innan regnet kommer. Alltid denna balansgång. Alltid.

Det snackas om fik och pengar på Fejan. Äntligen. På Söder i Sthlm finns det typ några fik som är bra. Johans på Hornsgatan, Kaffe på St Paulsgatan, Twang, Giffi på Hornsgatan och något till, men alla de totalt värdelösa heter saker som Pascal. Tänk på det. Pascal, dessa fik där man får snacka engelska om man ska beställa. 

Nog om det. Solen lyser på. Det är så här det är att leva runt Medelhavet på vintern. En balansgång.


 

Kommentarer

Populära inlägg