Dåligt samvete...


 Gudrun den svarta katten har ögon, milda, ledsna, frågande ögon. Hon vill inte gå ut, men jag ger henne och den andra, gangstern Skopan, en riktig köttbit var. Skopan morrar som en jävla traktor över hela gården så alla katter i grannskapet ska fatta att det är döden att beträda reviret.

Gudrun, du arma lilla katt. Din tandställning är sned och dina ögon så sorgsna och kärleksfulla. Jag lämnar dom med köttbitarna, stänger dörren och hör hur Skopan fortfarande morrar.

Hon är fan galen den katten, måste ha en morsa som importerats från maffian i Sicilien. Elakare katt finns inte. Hon biter alla, men inte en utvald. En enda människa kan dra henne i svansen, lyfta ut henne morrandes, men hon biter inte. Gissa vem den ende är som hon godkänner?

Cats out, Jimmi Smith på orgeln fyller rummet. Köttgrytan kokar, rödvin i grytan. En sak är klar. Är det kallt måste man käka kött. Det värmer, det värmer som fan. När jag var kustjägare som hörde jag någon undersökning på fjälljägare, att om de åt kött så tog köttet mer energi än det gav,,,haha, tillåt mig betvivla. Sätt dig själv i en snödriva, det blåser helvete och du får välja mellan en gurka och en varm köttgryta,,,hahaha, förlåt det var en elak och dålig jämförelse. 

Nå, jag renoverar,, eller rättare sagt, jag bryter sönder och kör till skroten. Det är ju körförbud här uppe i bergen och det kan jag förstå, bara betänk hur Stockholmarna kör bil i fjällen. Man kan börja gråta, de köper en big BMW eller en Audi med fyrhjulsdrift och sedan lullar de på med sommardäck. Jag säger bara: Vad är det som ligger i dikena i fjällen? Bara BMW eller Audi med fyrhjulsdrift. Tänk då greker på bergsvägar med bilar som knappt är reggade eller skattade och körs på däck som liknar sandalsulor. De kan ju inte ens fickparkera med tre cm snö på backen, men jag behövde köra lite skrot och tog ut Chevan, packade den full med skit och sikta på en lämning nedanför berget. Vad händer? Första böjen, farbror blåställ och jag tvärnita, backa in snabbt på biväg, backar tre kilometer hem med en duschkabin i fejan hela tiden.

Det blir Netflix, dessa serier, de tar ju aldrig slut,,,jag kollar på en serie där alla brudar är snygga och alla killar skjuter alla, perfekt,, vet inte vad den heter eller handlar om. Vänta till skymningen, säger en av snubbarna. De har ljust avrättat en snubbe: Vänta till skymningen.

Det är precis vad jag ska göra. Först en timme med Jimmi på orgeln, sedan den mäktiga köttgrytan, därefter blir det duschkabinens sista resa.

Kommentarer

Populära inlägg