Lars Vilks och Melinskan


 Jag läser om Lars Vilks bortgång. Han och två poliser strök med i en ytterst märklig olycka. Ju mer jag läser. desto mer förundrad blir jag. Först måste dock sägas att tankarna går till offrens familjen och älskade, men sedan kommer vi till det som känns ytterst underligt. Bilen körs av en livvakt och bilen är en sk skyddsbil. Jag vet en polare som kört höjdare inom regeringen. De får en speciell utbildning. En sådan chaufför kör inte av vägen.  Såvida inte denne får hjärtattack eller blir påverkad på något vis. 

Sedan läser jag också att det fanns en följebil, men de såg inte olyckan. Hur kan man ha en följebil som inte ligger så tajt så man ser vad som sker? Om Vilks bil blivit överfallen eller prejad, då måste ju följebilen ligga precis bakom så de kan ingripa. Hur kan en följebil ligga så långt borta att de inte ser vad som sker?

Man kan ställa många frågor. Det är smaklöst att ställa för många frågor men det här är två som måste besvaras.

Varför vill inte folk bo i Stockholm? Kan man inte formulera om frågan? Varför har inte folk råd att bo i Stockholm? Några typer med hjärnsläpp, Lena Melin i Aftonbladet och Alex Schulman har skrivit om frågan. Det som stör mig är att de båda är ju precis den typen som kommit att befolka Stockholm. Folk med massor av pengar, och de passar perfekt in i mixen. Fattar dom inte att det är just det som är fel med Stockholm nu. Det har blivit en vit, övre medelklass eller överklasstad. Det finns inget utrymme för någon utan pengar, utan de rätta kontakterna eller de rätta släktleden. Båda två missar ju fullständigt vad det handlar om och det är inte heller så konstigt. Lena Melin är ju på gränsen till utan koll på allting, man börjar ju misstänka att åldern tagit ut sin rätt och Alex Schulman är nog den värsta rövslickaren inom pressen. Han är ju helt sanslös i sitt sökande efter den mest klickskapande trenden.

Nog om det. More will come,,,,


Kommentarer

Populära inlägg