Måndag...


 Måndag, brukar gilla måndagar för då kommer man loss ur helgens grepp, men den här måndagen var seg och sorglig. Gick en av dessa meningslösa promenader som man nu gör i dessa tider. Jag är en man som promenerar utan hund. Hade det inte varit för pandemin hade jag gått på ett tätbefolkat fik och kollat på folk, skrivit lite i min anteckningsbok. Jag brukar då och då gå på fik på morgonen, men då fik med lite folk. Nu fanns det inget sådant i min promenadriktning. 

Kom till Nytorget, ett ställe som är så förstört i jämförelse med förr, men jag har goda minnen av torget och till höger här på bilden har jag en kompis som bor. Hon bor inne på gården och det är ett underbart ställe, tror Lena Nymans brorsa bor där också. Det är alltid så fantastiskt med sådana här bakgårdar där det står ett träd, man lämnar gatan och är i ett eget universum.

På vägen upp till Nytorget från vattnet så hade jag mörka tankar. Vilket jävla år det varit. Det sämsta i hela mitt liv. Visst, vissa år har vänner dött osv, men aldrig man känt sådan hopplöshet. Inte blir det bättre av att det går så otroligt segt med coviden och vaccineringen. Varför blir det aldrig någon fart på någonting?

Det är så där jag går och tänker och inte blir man piggare då man hör framtidsutsikterna. Även efter vi tagit våra sprutor som vi givetvis måste ta, finns ju inget alternativ enligt mig, så får lika förbannat inte umgås som vi tänkt oss. Vi ska fortsätta hålla på restriktionerna, vi ska fortsätta hålla avstånd, vi ska,,,och som lax på gröten så sa en virolog igår att det trodde nästa års, nästa vinters influensa kommer att bli en riktig rökare eftersom det inte blev någon i år...ja, de ljusa tiderna hopas framöver..så vad betyder de här positiva meddelandena? Att vi kanske även under 2021 kommer att få ha saker och ting stängda, det kommer att vara en jävla massa krångel med allting, typ resa kommer väl att vara omgärdat av dyra Pcrprov, eller vaccinationsintyg och karantäner även 2021.

Jag sneddade över Nytorget, inga ute, bara jag, den en gång i tiden så trendiga krogen Urban deli har tappat en del av sin fägring, ser mer ut som en vanlig konsumkrog och det kan man ju uppskatta. Bokhandeln Konstig, dessa två underbara kvinnor som driver den, har tillfälligt flyttat till Skånegatan från Åsögatan och det ser lite gulligt ut i den lilla intima lokalen de nu har. Jag vandrar vidare förbi Il Cafe, där polarna sitter vid den här tiden men jag passerar utan att titta in. Chutney, krogen i mitt hus har ännu inte öppnat, de behöver faktiskt support, så ta en sväng och köp en takeawaylunch i veckan. Själv går jag både till Pelikan och köper deras 75 krs lunch och vad jag förstår ska Chutney också börja med 75 krs takeaway den här veckan. Nu kostar en lunch hundra kronor.

Sedan går jag in, gör en kaffe med havremjölk. Jag gillar ju inte havremjölk, men min fru gillar det och då får jag ta det som finns om jag inte själv köper komjölk. Det är lite så mitt liv är just nu. Det är mycket jag inte förstår, det är mycket som tar ner mig, det är mycket som jag skulle vilja ändra på och det är mycket, mycket väntan, men i väntan på något så dricker jag kaffe med havremjölk. Det är helt enkelt ett svårt år för alla,

Kommentarer

Populära inlägg