Nya tider, nya tag






Vaknade missmodig. 23 nya fall i Grekland, alla under kontroll eftersom de hittats vid kontroller och smittspårning. Samtidigt dör 23 nya människor i Sverige. Tänk på perspektivet. På nio dagar var det inga döda i Grekland. I Sverige dör folk hela tiden. Nästan 6000 personer har dött i Sverige, 194 i Grekland. Vi har lika stor befolkning.

Jag känner mig missmodig. Det blir nu masktvång i mataffären från den 19 juli, min brors födelsedag. Kanske är det mest psykologiskt, men när man ser hur maskerna bärs så inser man att de gör nog ingen större nytta.

Det ökar i Grekland och minskar i Sverige. Var går brytpunkten? Grekland behöver förtvivlat pengar. Sverige verkar ju gå halvhyfsat. Egentligen är det bara ett bolag som jag inte förstår mig på, SAS. Hur länge ska de få hålla på som de gör? Nu fyller de planen hela vägen ut, oddsen för att planen ska gå är verkligen lite hur som helst och då det blir återbetalningar tar det evigheter. Är det inte dags att sätta tummen i ögat på SAS? Ska de ha stöd får de väl skärpa till sig miljömässigt och nu covidmässigt. De påminner om ett annat rufflarföretag, Skistar, som behandlar folk som skit och snart verkar ha monopol på skidbranschen.

Paul Fusco dog, fin fotograf. Blev 90, gjorde många bra stories, finns på Magnum. Var en av mina tidiga favoriter.

Livet kommer långsamt igång på ön. Det är ju augusti man hoppas på. Jag vet inte jag. Tveksamt. Jag vill bara att värmen ska tackla av så jag kan cykla i vettig tid på dagen. Min racer dök upp efter att ha varit borta i fem veckor. Det var ett fint besked.

Jag tar återigen upp mitt Mentorskap. Vi jobbar på nätet, möjligtvis träffs vi någon gång då och då in real life,,,det är för dig som vill ha en intensiv genomgång av ditt arbete. Priset är 10 000 kr,
6 månader,  och vi börjar när du vill börja. Hör av dig på Mickeberg@hotmail.com  om du är intresserad.

Workshop, blir nog ingen i år. Verkar alldeles för osäkert med allting. Det skulle kunna gå och göra på nätet men då är mentorskap bättre, längre tid och mer fördjupning.

Om du är intresserad av att läsa den här bloggen så tänker jag göra som vissa andra, införa ett system där du kan swisha  en hacka om du gillar vad jag skriver och visar. Tel 0704570733.

Populära inlägg