Vardagsbilder

Vardagsbilder är ofta sällsynta. Ett sätt att förhålla sig är att låtsas att man plåtar ett reportage om en annan familj. Det är den ena grejen, den andra är ju: Vad fan gör man med sådana här bilder? Hur publicerar man dom och var osv,,,numera är ju familjebilder så förbannat skruvade, känns som reklambilder, det fotografiska språket har liksom renodlats, blivit för snyggt, så snyggt att jag reagerar åt andra hållet. Mitt ideal ligger någonstans vid Ed van der Elskens Parisbok. Reportage men ändå inte, en ihopsatt story med text.

Ärligt talat och jag försöker vara ärlig, så känns fotografi svårt just nu. Jag har inte lyft kameran på månader, allt, även den här bilden, är med mobilen. Och jag vet inte var det tar emot mest, kanske just i känslan av: Var fan publicerar man sig? Och betyder något någonting numera? Det är frågeställningar som bara växer inom mig. En känsla av fotografisk hopplöshet.

Den andra frågeställningen är ju: Vad ska ma eventuellt göra istället? Det är som en vågskål. Ett exempel är ju att jag kontaktade ett av de största museerna i Sverige om en utställning. För tre år sedan, vi skulle träffas, det blev ingen träff för den som skulle träffa mig dök aldrig upp. Jag kontaktade dom igen, gav dom nya länkar till mina bilder. Inget hände igen och slutligen, i höstas, testade jag för tredje gången. Till slut kom ett svar, typ. " Vi ska kolla på dina bilder och se om det kan vara något för oss." Helt klart en människa som hade noll koll på vad jag gör och har gjort. Det var fem månader sedan och jag har givetvis ledsnat och gett upp.

Det är lite så här det rullar på hela tiden. Det är inte riktigt vad man vill livet ska gå ut på. Väntan. Livet är för kort för väntan.

Det snöar ute, men är plusgrader, så det blir bara slask. Svensken snackar alltid om hur fint det är med årstider. Ärligt talat så har jag aldrig förstått det. Svensk Stockholmsvinter, finns det NÅGON som gillar det. Norrlandsvinter ja, men Stockholmsvinter?

Jaja, runt Kanarieöarna har de ganska likt väder året om, typ 25 grader. Jag har lite svårt att se att det skulle vara sämre än Stockholmsvinter?

Populära inlägg