MOD

Med den här töntiga bilden på mig och Ingrid och hennes hund tänker jag påminna om Roberto Saviano, författaren från Italien, som tar strid mot maffian och Italiens inrikesminister Salvini. Ni kan läsa själva i tex DN. Savianos attack på inrikesministern är glödhet och det är ingen lek. Saviano är redan dömd till döden av maffian och har levt med livvaktsskydd i tio år. Nu vill inrikesministern ta bort skyddet, helt enkelt för att ministern och maffian är lierade och nu är det väl bara en tidsfråga innan han blir avrättad någonstans.

Italien är ett ruggigt fascistiskt land. Den senaste, verkligen konstiga grejen, är att modellen som skulle vittna mot Berlusconi plötsligt dör. Hon är tydligen förgiftad med radioaktiva ämnen. Det är ju som en thriller, rent förskräckligt.

Saviano måste få något skydd. Ni minns åklagaren som skulle sätta dit maffian och sprängdes i luften på väg till flygplatsen. Jag vet inte om jag tycker om Italien riktigt. I alla fall har jag aldrig trivts där och det här gör ju inte det hela bättre.

Det räcker ju inte med att be för Saviano. Det krävs en enorm mänsklig resning för honom. Det är det enda skydd han har och det är ett bräckligt skydd. Att han bara inte glöms eller försvinner och därför bör ni själv ta och läsa om konflikten i Italien.

Populära inlägg