torsdag 1 maj 2014

Val

Ser att sossarna hade typ 6000 personer i sitt tåg och V över 11000. För mig är det ofattbart att sossarna får några röster längre. Snacka om betongparti. De kommer ju bara att falla mer och mer, har levt på sin historia nu i minst 30 år. Man tror de är något och så är det något annat. Deras val att inte ta bort vinsterna i vården och skolan blir deras fall rakt ner i gropen.

Framtiden ligger helt i händerna på FI och V. Det är de enda partierna som levererar något nytt, något som det finns hopp i. Miljöpartiet skulle kunna vara något men de känns helt opålitliga. Alliansen har ju bara ett parti, Moderaterna och de behövs som motpart, resten kan man ju gräva ner på en gång.

Ja, det var valanalysen. Annars såg jag en intressant undersökning som inte är publicerad ännu, men som läckt ut. Den visade på att de nybyggen, borätter som byggs i sthms innerstad, blir köpta av folk som redan bor i innerstaden. Däremot, på de ställen utanför stan, där man sagt att man ska bygga, byggs det inte, för byggarna vet att ingen kommer att köpa där och blir det hyresrätter blir de också för dyra, så ingen vill hyra dom. Vilken vacker framtid vi går till mötes.

Nej, då är det enklare på landet. I och för sig är det svårt att snacka politik med grannarna. De är grabbar och tjejer som har mycket tatueringar, spelar en speciell hårdkokt form av musik, helst högt som fan, och politik är jobbigt, bättre att meka med bilen. Ja, troligtvis röstar de på sossarna om de nu röstar.