torsdag 8 maj 2014

"Socialdemokraternas riksdagsledamöter uppmanas att hänga undan kavajen och sina svarta kläder under valåret. I stället bör de använda "glada färger" och kavla upp ärmarna."

En av dagens nyheter. Ibland blir man lite trött. En annan sak som jag kan bli trött på är sk vanligt folks skräck för Fi, V, osv, de tror tex att V är för någon slags diktatur. Varför är sossarna så fruktansvärt rädda för V, de börjar ju humla om att samarbeta med Fp. Det är ju dödsstöten för partiet. Och varför kan inte sossarna göra upp med sin tanke om vinster i vården, skolorna osv. Såg en siffra på att 75 procent är emot vinster i dessa områden.

Det kommer den ena rapporten efter den andra om att eleverna blir allt sämre i skolan, att klasskillnaderna ökar. De som kommer från bemedlade hem går det bra för, de andra sämre och en stor förklaring till det är privatiseringen av skolan. När ska man lyfta blicken?

Jag har polare som jobbar på ett av de stora sjukhusen som säger rakt ut att det är rena vansinnet. Igår satt en polare på akuten och då hörde hon en syrra säga till en annan: Jag kan inte stå för den här vården längre.

Ja, vad är det som pågår? Folk jämför vänster och högerextremister, att det är samma sak. Tyvärr är det inte det. Finns gradskillnader, i ideologin tex. Högern har våldet som medel och MÅL Brå visade i år att högerextremer har dödat 14 pers på några år. Vänsterextremer inga. Lite skillnad dock, eller hur?

Till något annat. Kollade igenom mina sex Bressonböcker, kollade samma bild i alla böckerna. Alla bilderna såg olika ut, var olika kopierade. Märkligt, men kul.