Nya nivåer på trängselskatten? Det ska kosta mer, det ska kosta om man kör bil mellan stadens stadsdelar osv,,,Vilken meningslös sörja enligt mig. Om man kollar hur staden har utvecklats de sista tio åren så har trafiken blivit vidrig. Det bullrar och är allmänt superjävligt i stan men ändå ökar bara införseln av bilar till innerstaden.

Jag har bil, kör den i princip aldrig i stan, men den står på boendeparkering a 800 kr i månaden. En dag läste jag i lokaltidningen att folk som bor i söderförorterna var sura på oss innerstadsbor som kör ut våra bilar och parkerar i typ Gubbängen, Enskede osv..

När jag en dag kör ut min bil för att parkera den i Enskede så ser jag en gubbe som kommer mot mig med ilsken blick. Han tror att jag är en innerstadsbo som ska parkera i hans grönsaksförort kallad Enskede.
- Hej, säger han. Jaha, du hittade en parkering. Var bor du någonstans?

Bara den attityden borde ju ha räckt för att golva gubbjäveln, men jag svarar vänligt med att säga min Enskedepolares gatuadress.
- Jaha, säger gubben. Där är det fint. Jo, du vet, jag blir så trött på alla innerstadsbor som parkerar här i Enskede. Vad ska dom hit och göra?

Jag tittar på gubben, allt lite trött över typen och sedan kollar jag ut över Nynäsvägen. Typ 100 000 bilar är på väg in till stan, in till mina kvarter, in för att skita ner min innerstad, mitt Söder, mina fönster och jag säger det åt gubben. Att vad tror han om att hela jävla grönsaksförorten drar in till stan och skiter ner och parkerar på Söderbons farstutrapp.
- Åh, säger gubben. Det har jag aldrig tänkt på.

Nå, då för att återgå till dessa sk trängselskatter. Varför inför man inte ett annat system. Precis som tex Svenska Dagbladet, så får man läsa den blaskan några gånger gratis, sedan måste man betala. På samma sätt borde det vara med bilar. Tio ggr fritt in till stan i månaden, sedan stopp, tre tusen i böter gång elva.  Då har man två ggr i veckan man kan ta bilen, dvs de resor man behöver göra om man ska till landet osv,,bilen parkeras hemma och behöver man åka mer, ja, då finns det kollektiva transporter och taxi, cykel osv,,,ja, så enkelt var det här åtgärdat.


Populära inlägg