Bänkade mig framför tvn igår för att se som jag trodde ett spännande program om miniboende, dvs bo trångt men läckert. Ja, Herre Gud, dessa arkitekter som leker konstnärer.Någon flummig brud hade konstruerat en stor kondom som hon trädde över sig och menade att i den kunde man bo, vara rörlig, både inne och ute, suck, hade hon någonsin hört talas om en uteliggare? Liksom samma läge ungefär.

Eller den idiotiska greken som skyfflade upp några lådor i luften med lyftkran. Det räckte med att se skiten för att man skulle få klaustrofobi och så jävla fult och meningslöst. Det enda som verkligen slog an i all idiotin var snubben som skapat sig en egen ö på flytande sopor och en snubbe som dragit ut i öknen och skapat ett litet paradis. Fast inte bodde han så smått inte. I och för sig var kåken han hade som en liten enrummare, men han hade uthus och en stor husvagn bakom knuten.

Fy fan för arkitekter och det säger jag eftersom jag plåtat så mycket hus i mitt liv. Jag började min fotografiska karriär som husplåtare och så mycket arkitektskit jag sett i hela mitt liv. Ta bara den här grejen med att de går omkring och ritar om hus, som blir svindyra, där kanske sjuttio procent tvingas flytta för arkitekterna går med på husägarnas krav. Tänk bara tanken att jag vecka ut och vecka in skulle göra bilder som leder till att folk får sina liv förstörda?

Arkitektkåren är till stor del en samling töntar utan samhällsansvar. Det finns bra typer, men de flesta är en hög jasägare som gör vad husbonden befaller dem att göra. De borde vara betydligt radikalare än idag.

Ta bara det här med förtätningen av stan. I vissa fall okej, i vissa inte. Nu funderar jag på att flytta till en annan gata, för på min gata är det sådant jävla liv att jag faktiskt funderar på att skaffa mig hörselskydd inomhus då jag öppnar fönstret.Jag bara frågar: ska vi kalla det utveckling?
Men, skaffa treglasfönster, säger arkitekterna då. Treglasfönster, det är ju bara något som fungerar om man har alla fönster stängda och vem kan leva så, speciellt med tanke på att arkitekterna hittills aldrig lyckats skapa ett ventilationssystem som fungerar. Det är ju löjligt att kåkar från fyrtio, femtiotalet, med vädringslucka under fönstret funger bättre än moderna kåkars hermetiska burkkänsla.

Kort sagt: arkitektkåren får ta sig en rejäl funderare över sin yrkesroll.

Populära inlägg