Ett rum med en vy....

Ett rum med en vy, 

Ed, en begåvad ung fotograf. Det är en fin känsla att prata bild med en ung människa som har talangen.

Jag gjorde ett jobb för Kameradoktorn. Då kom den här bilden till.

Henry Miller, så cool...

Polarns racersegelbåt. Den väcker minnen..

En sommarbild..

Kastro, Sifnos

 Lyssnar på Chick Corea och Steve Gadd, grymmaste musikerna. De samtalar med unga studenter. Hur man ska förhålla sig till sin konst och sin dröm och svaret är det enda svar som finns: Just do it.

Just do it! 

Allt detta snackande om pengar, vad och hur och om man ska positionera sig. Inspiration, tex. Den kommer inifrån. Den skapar man själv. Det är ett självgående instrument.

Jag fick just den frågan på en middag i veckan. Hur det var att vara frilans och aldrig ha ett fast jobb. Det verkade ju vara ett enkelt jobb, typ fotograf.

Mitt svar är det vanliga: Prova själv. Faktum är ju att det är ett stenhårt jobb och svårt, men OM man har valt stigen, JUST DO IT, och tror på sig själv är svårigheterna inte mycket att snacka om . De ingår som i Dna-t.

Man ska vara tacksam, som får göra drömmen.

Jag har mina dåliga dagar och mina bra. I veckan träffade jag ett par som driver en konstnärlig verksamhet på Naxos. Det är precis min dröm, ett par. De jobbar ihop. Jag skulle också vilja jobba ihop med min fru, leva ett liv på en ö med vind, sol och storm, Skapa något. Hur fint Stockholm än är så är det död materia. Stockholm har kroknat någonstans, men finns fortfarande i mitt DNA, som en möjlighet, en liten möjlighet, men jag fattar inte hur?


Kommentarer

Populära inlägg