Ett nytt liv, med gamla tankar

 


Jag har inlett ett nytt liv. Kockens och filosofens tid. 

Jag softar, lagar mat. Att laga mat är jävligt roligt. Det sägs ju att man får mer sex som man om man gör mer hemarbete. Det är en myt som är lika förljugen som den om björnarna på Sthlms gator. Men, vad fan, det är alltid kul att se en mätt kvinnas min.

Nå, blev fisk idag. Gick hem, om man säger så.

Filosofens tid utspelas på Fiket. Djävlar vad jag snackar. Jag sitter med riktiga filosofer och håller låda hela tiden. Hur är det möjligt? Hur står dom ut?

Polarn Jojje sitter med sin läsplatta och en pilsner och hoppas på att få läsa sina böcker, men det går ju inte. Vi, filosoferna sitter där och skriker och Jojje kämpar med att få ner pilsnern och hoppas på ro. Ibland får han en Tia och vi ringer plingeplongbilen som hämtar honom, men karln är fan gjord av stål. Dagen därpå sitter han på samma plats igen, med läsplattan och pilsner. Han har till och med beställt ambulanskörning till Twang.

Nå, det snackas som fan och vad man än säger...du, typ, Kvarnen, fan kan man gå dit numera? Då mumlar Janne, vad fan, den krogen har jag ritat om. Vilken sylta man än nämner så nog fan har han varit där och ritat om placet. Jag tyckte han idag snackade något om en gammal skobutik han trixat till.

För mig är det hela tiden grejer som dyker upp. Jag mindes plötsligt min utsmyckning på någon T-bana, antingen Fridhemsplan eller St Eriksplan, där jag fick en Mullvadsbild inristad i väggen vid entrén ner till spåren. Satt hela dagen och googlade för att kolla om det fanns någon bild. Gick bet på det, så om ni passerar någon av dessa stationer så kolla om ni inte ser något inristat i väggen, ala Derkert på Östermalmstorg.

Det andra minnet jag fick var porrklubben i Gamla Stan. Måste ha varit 1970, typ, då Uffe, polarn jag bodde med, fick jobb som ljusmästare på en porrklubb i Gamla stan. Det var ett flådigt ställe, kom affärsmän från Asea och andra höjdarplace. Mycket business och mycket stålar gick det åt där nere. Uffe ledsnade på att sköta lamporna, ,,,I am sexmachine, jag tog över, och skulle dämpa lamporna under liveakten så killen kunde fejka orgasm. Han hade fyra gigg till den kvällen med sin danska dam. De tjänade grova stålar och jag fick en hacka också av businessmännen och deras damer som ibland kunde föreslå mig att komma på en trekant på Sheraton. Men, man passade ju sig. Inte för jag hade nån moral men inte fan kunde man gå till Sheraton. Enda gången jag gick dit var då  jag skulle träffa Jack Bruce, den legendariska basisten i Cream. I alla fall fick jag sparken från porrklubben då jag en gång knatade över golvet med mina träskor och snubben tappa fjongen i akten och blev skitlack då han menade att mina jävla träskor lät för mycket.

Jag har varit o kollat efter den lokalen också och kan inte hitta den riktigt. Fan, man har mycket att ta reda på.




Kommentarer

Populära inlägg