Livets olika faser

Livet har sina olika faser. Det här är Hammarby på väg till någon match. Jag älskar idrott, men hela idrottens utveckling gör att jag allt mindre blir intresserad. Numera kollar jag bara på cykel eftersom det aldrig finns något givet, precis som i boxning. En oväntad smäll och det är över, eller en oväntad krasch så är det över.

Valet gör mig nästan vansinnig. KD, L, M och SD orkar jag inte ens kommentera. Vad Lööf håller på med fattar jag inte heller, så då återstår MP , S och V....MP, deras svek att jobba med borgarna och stödja förstörelsen av Stockholms sjukvård, skolor mm, är jobbigt. Nu tror dom visst att de ska få vara med i vänsterblocket. Snacka om shackrare...helt opålitligt parti. 

Sossarna, häromdagen sa SD att man var för en tandvårdsreform, typ som att gå till sjukhus med en krämpa, precis det man längtat efter hela tiden, men så kom då bimeningen,,,gällde inte imigranter, flyktingar osv, men då tänkte jag: Varför kör inte sossarna stenhårt i sådana här frågor? Istället följer man efter svansen på SD och Magdalena Andersson förlorar jag allt mer förtroendet för. Tyvärr. 

Så V då, Dadgostars haveri i Tv-utfrågningen var ju hemsk att skåda. När ska V göra upp med sin historia, hur kan man ha ett ungdomsförbund som fortfarande snackar om kommunism. Det är ju att släppa in självmål. Ge ungdomsförbundet en varning, skippa kommunistsnacket eller försvinn. V är ju inget kommunistparti, det är ju som S var för femton år sedan, det enda partiet som snackar om jämlikhet och klass och klyftor och eventuell framtid. S har ju helt gett upp det, betongsossar. Det är samma människor och samma attityd som förstörde Sveriges alla småstäder. En idiotisk likriktning.

Miljön, ingen snackar om miljön. Det är ju helt fruktansvärt konstigt. Själv börjar jag se ett nytt scenario. Jag bor på en ö, en håla egentligen, men här finns ett otroligt fint nätverk, ett verkligen fungerande socialt liv, spännande, kafeer, krogar, allt. När jag var i Sundsvall senast, en stad med uppåt 100 000, fanns i princip ingenting. En stadskärna som var mer eller mindre död. Jag tror på att återupprätta närsamhället så att allt mer eller mindre finns på gångavstånd, affärer, krogar, caféer, sjukvård, skolor, osv,,, och så att man kan GÅ och handla , inte köra bil två mil för att storhandla. I Sundsvall ligger massor med butiker i stora skittrista förorter som kräver bil för att besökas med ett resultat att innerstaden dör.

Sedan borde resandet med flyg begränsas i så måtto, att inrikes under 50 mil ska ske med tåg, alla svenskar får göra max två utlandsresor per år med flyg och givetvis måste järnvägen byggs ut till max. Handla online, över nätet, borde mer eller mindre förbjudas. Det är en stor och blir allt större miljöförstöring. Gå ner två hundra meter och köp dina kläder eller elgrejer på närmaste butik. 

Ja, det var lite politik så här på morgonen.

Elen, det snackas om elen. Det finns el, det är ett distributionssystemfel, men främst en idiotisk marknadsanpassning. I Sverige exporterar vi el,  samtidigt som priserna går upp galet för elen vi  konsumerar och allt detta för att det, precis som skolorna, sjukvården mm, har blivit en privat marknadsanpassning. Nu tänker EU göra ngt åt det, kan ju inte vara meningen att skattepengar ska gå rakt ner i fickorna på elproducenterna.

Dessutom har Sverige, trots det höga elpriset, den billigaste elen i Europa. Kolla Frankrike, Tyskland, Italien,,,jesus, och Grekland,,,närmare sex ggr dyrare,,,  Här vågar man knappt sätta på tvättmaskinen men så har ju också 45 procent av grekerna problem med att klara elräkningarna.

Ciao Bellas och Bellos.


Kommentarer

Populära inlägg