Det som sker, det sker..

 

Värmen kom tillbaka och jag badade över en timme för första gången på en månad. Sedan åt vi en god lunch och efter det åkte jag hem och kollade en Netflixserie i fyra timmar.

Gammal polare ringde. Han skulle rösta på SD, en typisk norrlänning som inte fattar ett skit av politiken Enda argumentet är ju att sossarna inte gör något,,,ja, jag kan fatta det argumentet och han har arbetat, det ska ingen ta ifrån honom, men SD...ja, sedan ringde frugan. Covid. Stackarn. 

Ja, Netflix tog slut och jag tänkte på valet, inte mycket att göra, hittade den här gamla texten, bara tänk efter hur mycket som har förändrats sedan jag skrev den. Ställen har dött, människor har dött, tiden förändras. 

Polarn Affe, från knivsöders bakgårdar gillar Wien och kulturen som var där en gång. Jag kom att tänka på det, hur det ser ut idag. För en ung fotograf som vill ha ett bra umgänge, vill snacka lite fotografi och livsgåtor finns en del fina möjligheter. Jag har ju varit med på Fotograficentrum, på Röda Rummettiden, på Prinsen, Pelikan, Kvarnen, alla dessa hak man satt på och snacka om livet och lite om fotografi.

Men, om man nu ska snacka fotografi eller i alla fall få se en livs levande fotograf av klass kan man ju gå på Il Cafe på Södermannagatan vid halv nio på morgnarna. Man kan också sitta på Pom o Flora på Bondegatan eftersom Smollan har livslångt gratisfika där. På det stället brukar en del välrenommerade fotografer sitta och häcka, typ Smoliansky, Charlie Drevstam, Karin Alfredsson och några till. På Il Cafe finns de flesta, till och med den världsberömde Epstein sitter där med sin ruggiga Canonkamera eller för att inte snacka om Sanna Sjöswärd eller den alltid lika eleganta Patrick Miller, osv osv, bara nobless helt enkelt.

Sedan vid halv ett träffas de seriösa lodisarna på Cafe Twang, kat bangata. Där kan man se Mr Berg,  tillsammans med den begåvade filmaren Anders Fellini Frickmeijer, eller den mer välrakade Gabrielsson. Till saken hör att till Twang kommer bara de mest oseriösa lodisarna och filosoferna  och där går diskussionerna alltid höga.

Jag kan ju nämna andra enkla ställen där man kan fika se bra bilder och träffa en och annan levande fotograf. Fotografiska är ju ett sånt ställe, eller Kontrast där Chefen Mia ofta vill bjuda på fika om hon ser att du har rätta plånboken. Du kan ju klämma i dig på Axel, ett litet Galleri på Södermannagatan, inte långt från de eviga fotograflodisarna på Il Cafe,,,ja, sedan finns det riktigt seriösa fotografställen, men eftersom jag aldrig bevistar seriösa hak så vet jag inte var de ligger.

Ja, Ni ser, mycket av det här stämmer inte, men om verkligheten inte stämmer med kartan, rita om verkligheten. 



Kommentarer

Populära inlägg