Danny Lyon och familjebilder












Familjebilder. Kanske de viktigaste bilderna+ Någon sa elakt ngn gång att Han, Micke Berg, plåtar ju bara sina vänner. Ligger en del i det, eftersom jag ser till att de som jag plåtar blir mina vänner. Jag försöker etablera en kontakt som gör att vi upptäcker varandra.

Familjebilder är de närmaste, de bilderna vill man ju gärna att de ska vara ljusa i tonen, utstråla glädje. Jag undrar hur de gör som plåtar så mörkt och depressivt då det kommer till sina kära. Plåtat dom sina kära och nära som knarkare i sista stadiet, eller som människor som mår dåligt?

Det är mycket som är trend, det ska man komma ihåg, men jag vet ingen bra fotograf som inte håller på integriteten och respekten då det kommer till människor. Allt som är extremt avskyr jag, sedan finns det fotografer som sysslar med en slags social våldtäkt, ofta fransmän, tyvärr, för i Frankrike härskar en ganska märklig kvinnosyn, mamman och horan typ. Den kan diskuteras, men jag jag tror inte riktigt alla har kommit till tals tex då det gäller de gifta och älskarinnor. Jag tror ganska många av de giftas partners, de med älskarinnor,  inte har fått uttala sig riktigt. Sedan vore det ju intressant att veta det omvända, hur många gifta som har älskare på sidan om och hur accepterat det är? Pappan och Horbocken, Mamman och horan, kan man göra den indelningen.  Man kan snacka mycket om dubbelmoral.

Nå, jävla utvikning, men det jag ville säga att familjebilder vill man nog ha ljusa, positiva i tonen...
 

Kommentarer

Populära inlägg