I den stilla strömmen

 

Jag satt på fiket vid det gamla posttorget. Hade köpt en kaffe och ett svart bröd. Solen kom upp igen. De senaste dagarna hade det kommit höstkyla, nätterna var nere på tjugofem grader och jag öppnade fönstren på natten.

På andra sidan torget hyrde ett par en fyrhjuling och strax efter passerade dom framför mig. Hon med ett varmt tag om förarens rygg och mage. Just den känslan, då man kör motorcykel och en kvinna sitter bakom och pressar sina bröst i ryggen. Det är sexigt, finns inget annat uttryck.

Jag hade en diskussion med mina grekiska kvinnliga vänner häromdagen. Om sex och de båda kvinnorna tyckte inte sex var viktigt. Jag får sex av min man, sa den ena kvinnan. Den andra ryckte på axlarna och sa att det var inte alls viktigt.

- Kvinnor älskar ansikten, mäns ansikten, känslor. Inte sex.

Det var väl något jag inte förstod, för jag har alltid kopplat ihop sex med känslor, det ena går inte utan det andra.

- Jag är artist, svarade jag. För mig är sex en konst, en njutning, en meditation, en förlösare, känslor och rörelse, befrielse, kanske? Ren skönhet, ja, ren skönhet.
Kvinnorna tittade konstig på mig och sedan var den diskussionen över.  Inte viktigt, min man ger mig sex. Kvinnor älskar ansikten.

Kvinnan på caféet skrek att min kaffe var klar. Jag satt med benen ut på trottoaren och lät livet passera. Min polare sa att nu får döden vara. What comes, comes... och det är en bra deal. En annan polare ringde och jag sa att jag tar båten o kommer över till din ö i morgon.  Går inte sa han. Jag ska bort mot Hydra, har fått en hundvalp. Tillbaka om några dagar.

Vi sa hej. livet passerade. Då jag kollade i telefonen hade en fin kvinnlig vän gått bort. En verklig solstråle. Det kändes ledsamt, en verklig profil, en mycket varm människa men i min ålder måste vi acceptera att det går så. Att vi försvinner, ibland innan vi hinner reagera. Därför är det så viktigt att visa sin uppskattning innan det är för sent.

Jag var hos tandläkaren, implantat, rena ruinen. Men, what comes, comes. Jag sitter i den unika sitsen att jag troligtvis kommer att tjäna mer pengar ju äldre jag blir och jag har heller aldrig slösat med dom. När jag var femton käkade jag kakaoblandning med socker och fick mycket hål ett år. Min tandläkare då blev förbannad och frågade vad jag höll på med? Borstade jag inte tänderna och när jag gick från honom tänkte jag att den jävlen kunde dö. När jag kom dit nästa gång hade han gjort det, dött på golfbanan. Han hade rätt. Jag skulle ha borstat tänderna bättre.



Kommentarer

Populära inlägg