Efter valet

Jag kollar på valet. Min inställning till politiken har ständigt sjunkit, från att vara aktivist till att känna mig helt irriterad på vissa politiker. Om tjugo procent röstas på SD så är det så. Det har säkert funnits så många idioter alltid, men sedan ska  man lägga till KD, L M och då blir det runt 50 procent.

Jag vet inte vad författaren Bukowski skulle ha sagt, eller Henry Miller, men inte fan hade det varit nådiga ord.  Hur svårt ska det vara att tänka tanken att det är fint om det är någorlunda hyfsat för alla?

En enkel reflektion. Bilden tog jag då jag gick hem från Mitos, Petrus ställe i Halki vid niotiden igår. Det är verkligen svårt för en svensk att hänga med i de grekiska tiderna. Jag brukar äta vid halv åtta, förr åt vi vid 9 på kvällen, men numera tycker jag det är för sent, men i alla fall, går du ut och tar en öl vid åtta på kvällen så är det lite folk ute, sedan då du går hem, kommer folk ut. Det där är lite knäckande. Att man går och lägger sig typ då folk kommer ut.

Nu september, den värsta mördarvärmen på väg bort, men fortfarande typ 29 grader på dagarna och 25 på nätterna. Det är nätterna som är det avgörande, då det sjunker ner mot 20  grader, i slutet av september, börjar paradiset, då man sover utan att svettas. Vi har ju hamnat i ett läge att man inte törs använda acn riktigt. Vad blir elräkningen, samtidigt är det plågsamt att inte använda den.  I Sverige snackas det nu om att det blir en hård höst, att vi måste simma lite lugnt med elen. Faktum är att det är ju precis så vi hade det då jag växte upp. Vi stängde kylskåpsdörren snabbt, vi släckte lampor då vi gick ut, vi åt upp all maten,, osv,,,alltså inget nytt under solen.

Jag minns fortfarande min polares ilska, lite äldre än mig, som hade besökt och bott hos yngre människor. De är fan galna, de går ut en hel dag och slår inte av lamporna. Har de eget kärnkraftverk?

Det är krig i Ukraina, alla måste kanske vara beredd på att göra sin insats, sedan kanske den här sk KRISEN, leder till att vi snabbare kommer till omställning, snabbare slutar tokkonsumera, snabbare börjar tänka i nya banor. Det är kanske till och med så att vi ska vara lite tacksamma för en påminnelse om att inget kan fortsätta i samma galna tempo vad det gäller vår konsumtion av allt. 

Ja, det är val. Är det någon som snackar om det? Jag vet inte, jag såg den senaste vinklingen att sossarna nu inte är riktigt lika emot ny kärnkraft, man öppnar upp lite.

Så där håller det på. Jag gör något konkret idag målar en vägg och sedan tar jag ett bad och sedan en vägg till.
 

Kommentarer

Populära inlägg