måndag 6 juli 2015

Oxi, Nej

 Grekland.

Det är ofattbart vad kvällstidningarna skriver mycket skit. Jag läste en del fotbollskrönikörer, typ Bank, då  Sverige vann EM i juniorfotboll. Det var kul fotboll, men krönikörerna gick ju loss på alla breddar. Fattar dom inte vad fotboll är? Man fick för sig att fotboll var allt, betydde allt, var något att dö för.

Snacka om att idiotförklara sig själva. Ivar Lo hade ju en del uppfattningar om sport, som jag inte delar, men helt klart har konkurrenssituationen fått en del fotbollsskrivare gå långt över gränsen. En del tror till och med att de skriver på en roman.

Grekland? Oxi, nej, var ju enda alternativet. Grekland skulle aldrig ha gått med i euron, såg ju själv från dag ett vilket elände det var. Vi har ju inte heller gått med och det har bara varit bra för oss och grekerna skulle haft kvar sina drakar till stålar. Då hade man mått mycket bättre idag.

Sedan detta ohemula tycka synd om bankerna. Har någon sett en enda bank ta samhällsansvar? Så fort de får problem får skattebetalarna rycka in och rädda dom. Konstigt nog ökar bara utdelningarna på bankerna, det finns inget förhållande mellan dåliga eller goda affärer. För cheferna ska lönerna höjas hela tiden.

Tiden får utvisa. Vill man stöda grekerna åker man dit och semestrar. Kan man åka till diktaturer som Thailand, med ultravidrigt kvinnoförtryck,  kan man åka till Grekland.

Touren rullar på. Snacka om kantvind och elände. verkar som Nibali och Quintana redan förlorat loppet. Vem vet, tre veckor är långt, men Quintana kommer att måsta klättra som en galning om det ska gå i lås. Jag håller på Froome, han verkar ren från droger.