tisdag 10 mars 2015

Ingemar Stenmarks elände

Världen faller ihop framför ens ögon. Aldrig trodde jag att den sturkaste av de sturska skulle dansa i Let´s Dance. Hur fan kan Ingemar Stenmark gå med på att bli en av dessa lealösa jönsar som deltar i kvällspressens sörja? En av de få idoler man har. Och i publiken sitter Kirunasonen Salming och säljer ut sig. Nu är de på samma nivå som Frank Andersson som säljer sin själ till vad skit som helst bara de är stålar inblandat.

Snacka om att en idol föll ner i askan. Det vi verkligen behöver i den här tiden är sturska typer med integritet. Folk som tänker skarpt och står för det. Inte några lallare som som idiotförklarar sig själva.

En av de stora problemen i vår tid är ju att svensk tv allt mer börjar lika Berlusconis italienska skit. Försök att titta på ett enda program under en helg? Man blir ju tokig och till slut återstår bara ett program, Kommisarie Morse, där alla avsnitt är exakt samma, man kastar om lite då och då, men  det programmet flyter fram som en tjock, långsam flod som man kan somna i soffan till.

Snart är det väl bara Lundell kvar som är stursk men han hotar med att sitta i något frågeprogram framöver. Gör han det sätter jag pistolen till pannan. Då var allt det vi kämpade för i fyrtio år meningslöst och man kan emigrera till en jordhåla i Kalifornien.

För övrigt verkar det vara dags för det eftersom min starkaste önskan, som jag skrev ner igår, är att bo så jag kan ta siesta när jag vill hela dagarna. Jag har inget behov av att göra något, men ett jävla behov av att ta siesta och lyssna på musik.

Herregud. Var är man på väg och var är världen på väg. DN fortsätter sina artiklar om den misslyckade integrationen. Varför skriver de dom artiklarna just nu? Låt oss bara anta att alla som kommer hit, 99 procent, vill något med sina liv, vill göra något bra och verkligen är beredda att göra det, varför blir det då inte så? Det finns något otroligt positivt med det här, vi måste bejaka det.

I går bytte jag lampor på Ferrarin. Jag kom då att tänka på när jag en gång hade en Opel och fick nedslag två ggr på besiktningen på lamporna. En kille på verkstaden tyckte vi skulle sätta i ett extra batteri i baksätet och dra kablar så det lös bättre. Sagt och gjort och till besiktningen. Killen på besiktningen bara suckade, slet loss sladdarna och sa något om att " Sätt för fan i rätt lampor".

Å andra sidan har jag passerat tre besiktningar med Ferrarin utan fungerande hastighetsmätare, men sånt behövs ju inte i en Ferrari. Först vid hundratjugo börjar nålen röra sig på mätaren. Ja, Ni fattar. Här handlar det om power and varvtal.