måndag 2 mars 2015

Det gäller att krubba...

Det gäller att krubba. Snacka med polarn i Berlin om att krubba. Han kör bacon o egg och påstår sig vara mätt på det hela dagen till middagen.

Okej, tänkte jag. Testar att krubba så. Bacon o egg och en liten macka med ost oxå för säkerhets skull. Drog i mig krubbet vid 0900. Hade tagit en java innan och sedan gick jag ut på fiket och tog en java till.

Det var lugnt i kistan, men vad fan, vid elvablecket började det suga i kistan, nästan knastra i mathålet.

Väntade och försökte se om det skulle ge sig. Nix, så jag lulla iväg till cykelfiket och det var ju verkligen rätt place.

Där satt alla de smala, magra lirarna och kasta i sig krubb som galna sjölejon. Varför äter cyklister så jävla mycket och varför är de så smala hela högen?

Vi satt och spåna på det ett tag. Alla var ju eniga om att ingen fan överlever om man inte för krubba före halv tolv. Så vad händer? Jag krubbar ju också en fet god lunch på något slags nyttigt soppkör. Prima helt enkelt och på det så svepte man ju två espresso.

När man sätt där och spände musklerna som kom då Söders bäste gatufotograf, Krille Krillson indammande i sin svarta skinnpaj och tog en java. Så satt vi och pokulerade ett tag innan han vandrade bort till hyreskasernen på Tideliusgatan.

Ja, nu är klockan 1500 och på kontoren kommer nu det sk mellanmålet. Ja, är man hungrig? Har bacon och egg funkat? Ja, hungrig är man, Ser redan fram emot middagen.

Ja, ni ser, så läser jag om folk som sänkt sitt blodtryck. Fan, fetknoppar som gått ner tio kilo. En annan fan kan inte gå ner mer än ett kilo för sedan börjar frugan yla om hungerkatastrof i bingen. Att man är för mager.

Ja, Krille Krillson hade inte mycket att säga om det fotografiska, mer än att han funderade på att göra en ny Manne Lind. Ni vet han som gjorde den fina gatan bakom dagens NK....bildning, bildning.

Manne Lind var en stor Stockholmsfotograf. Bernt Klyvare var en annan. Bildning, bildning.

Som sagt, bästa sättet att bli mager är att äta mycket och ofta.