Lite om ditten och datten... o allvar...



 Övre bilden från Västbanken, den undre från Zimbabwe. Jag tycker ofta man kan få bra bilder i fönster, man får som en riktig fysisk ram i bilden.

Nu till allvaret. 

Vad händer i Sverige? Hur kan vi acceptera den här galloperande ränteökningen?

Hur kan vi acceptera den här ökningen av pensionsåldern?

Hur kan vi acceptera att klassklyftorna ökar mest i Europa?

Vad gör facket? Inte ett skit. Varför inte det?

Vi ska få bukt med inflationen heter det, men priserna rusar ju uppåt helt obefogat. De blir ökad arbetslöshet och vem drabbar det? Inte det rika.

Förlängt arbetsliv ska vi ha för vi har inte råd med vår befolkning? Vilket skitsnack. Börja i rätt ände, med lönerna, vinsterna osv, om folk jobbar längre ökar vinsterna men lika förbannat ökar klassklyftorna.

Varför tar vi inte efter den andra länderna i Europa? Man går ju till strejk överallt. 

Hur kan Sverige inte ha någon bostadspolitik? Marknaden ska sköta det? Marknaden? Ta bensinbolagen, försäkringsbolagen, bankerna, osv,,, är det någon skillnad på dom? Nej, de har ett slags oligopol, absolut ingen konkurrens, man gör ju upp om samma om allting.

Ta byggandet? Finns det något bolag som inte gör som de andre tre bolagen som styr vårt byggande? 

Vad håller våra ungdomar på med? Det har ju inget att förlora och ända gör de knappt någonting. Ärligt talat så är jag sur på dom. Hur har de blivit så handlingsförlamade,,,?

Nå, det var allvaret och nu kommer ju givetvis någon att säga att jag gnäller,,,okej, kalla det gnäll, men jag har ändå o femtio år, minst försökt leva och få till en ändring som gynnar de flesta, men det tiden är över eftersom så många bytte sida och började tro på marknaden, konkurrens osv,,,ciao bella, vi såg hur det gick. Vi lever i ett land som skapar stora bekymmer ute i Europa för de som ser på Sverige med nyktra ögon ser att vi faller som en sten i grumligt vatten.

Jag säger bara: Facket: Gå till strid för en ny bostadspolitik, mindre klasskillnader, lägre räntor, en fungerande skola och sjukvård, allt detta inrymt i en bra miljöpolitik. 

Yeah, baby, hugg in nu.


Kommentarer

Populära inlägg