Den eviga kampen,,


 Den här bönan har sagt många klassiska repliker. En som jag aldrig glömmer är då vi åkte skidor o hon stannade 200 meter bakom mig. Jag ropade och frågade: Vad gör du? Har du fel på skidorna? Nej, svarade hon. Jag står och laddar för att köra om dig.

Nå, till saken. Kjell Jansson, Moderaten som bjöd hem två brudar på knullkalas och blev grillad och fick pröjsa ut 65 000 kr för att han inte skulle bli avslöjad. Sorglig saga, sorglig man. Kvinnan mådde ju helt enkelt inte bra, det är bara att läsa om hennes historia, men det är för ynkligt att vuxna män ska behöva betala för sex. Det är riktigt patetiskt.  

Hässleholm, jag säger bara Hässleholm. Var det inte där SD kom till Makten,,,,? Suck Vikingarna, storisarna där med SD inblandat slår till om med Järnröret  som en gång i tiden överraskade oss. Det är ändå konstigt att de partier som jag känner mest olust inför, SD, KD och Moderaterna, verkar vara de som har sämst koll på det mesta om mänskligt umgänge. Eller har jag fel? 

I Stockholm försöker SD plocka poäng på att de är emot nybyggnationer i innerstaden. Om man kollar på var de tänker bygga så måste jag säga att de har helt rätt, frågan är bara varför inte de andra partierna är emot dessa vansinniga nybyggnationer i parker och på innergårdar. Det är som en idiotisk kamp för att få bygga nya bostäder, överallt, till vilket pris som helst och ändå kommer inte dessa nybyggnationer betyda ett skit för bostadsbristen. Det är för lite och de förstör för mycket med tanke på vad det ger. Ta Södra stationsområdet, ett riktigt uselt bostadsområde, men där fanns det ju plats, det var ett slags sankmark  som kunde utnyttjas. Snart kommer väl någon idiot med ett förslag på att bygga en husrad i Vita bergsparken, den ger 34 lägenheter som alla kostar tio mille och förstör parken för evigt. Varför lär man sig inte av Paris tex eller andra städer där man sparat det vackra. Här river man Slussen och skapar en löjlig bro, platt som en pannkaka och totalt utan charm. 

Nåja, livet går vidare, eller så tar det slut. Frågan är bara när tillvaron ska ge oss något som vi kan glädjas åt? Livet är ljuvligt men kärleken till miljön, staden, umgänget, den kollektiva tanken, verkar ha sjunkit ner i ett träsk finansierat av typer som inte ens vill bo här. Kan de inte kolla på London, där snart halva staden är en investering, dvs det är inte tänkt att man ska bo där, kåkarna ska stå tomma i väntan på att de ökar i värde. Det är Zlatans kompisar, det blir intressant att se hur han klarar sig ur det här totala hjärnsläppet han bjöd på.

Kommentarer

Populära inlägg