De, dem och dom,,,,


 De, dem eller dom,,,? Det är mycket snack om språket nu. Klart det är irriterande som fan då folk inte kan snacka svenska riktigt. I min stadsdel står det nästan alltid Welcome, eller Closed, eller Open, och frågar man vad bullen kostar så säger de: We don´t take cash, only cards, eller ännu värre, dem kostar 45 kr.

Man kan bli nervös för mindre och tro att priset på 45 kr är 45 euro, måste dubbelkollas och då givetvis på engelska språket även om snubben bakom disken helt klart är född på nått jävla BB i Fagersta.

Nå, klart språket ska ändras efter de som inte lär sig något. Livet ska vara enkelt. Matte är svårt, 2+2, fan, 5....är det fel? Nej, inga problem grabben, synd om dig, 5 är bra, det är ju nästan 4.

Varför ska det vara så noga? Vad spelar det för roll vad eleverna får för betyg då de får sina betyg efter vilken lön läraren ska ha. Hög lön, många bra elever, att dom sedan inte kan de eller dom, eller dem,,,spela roll. Skolan måste ha bra betalda lärare, eller hur? Det är taskigt att vara noga med saker och ting.

Ja, man vandrar i träsket. Jag, en arbetarkille som gått på universitetet. Jag, man börjar låta som Ranelid, jag, jag, jag, inget ont om honom. Första gången jag hörde honom höll jag på pissa på mig. Han höll ett föredrag eller en show, som aldrig tog slut och han andades inte mellan raderna. Det är det där politikerna har lärt sig, bara köra på o i ett oerhört tempo så det går inte att sticka in en motfråga,,

Jag, jag jag, går i ett träsk. Gatorna på Söder är fulla av späck, träck, elände och verbal fattigdom. Jag saknar tiden då man sa Tjacka en dojtåt för en blejd och en snubbe stod och krängde blaskor utanför ölhaket i Skanstull. Man haja inte mycket av vad han sa, men blaskorna var toppen. Från hela världen, men en dag kom några rövhål och knuffa sönder hans tidningskiosk och då tog han en tidig pension och lämnade träcket och slusket i Skanstull.

I morgon ska jag testa några dem och dom och de på affärerna. Ska fråga, vad kostar dem apelsinerna och får jag något svar ska jag säga: Dem var fina, blir spännande och då jag betalar ska jag säga: Du sa dem kostade 2 kronor styck och fyra blir ju sex kronor, för alla dem ska det kosta sex kronor...  Ja, det är det hårda livet i träsket där sumpråttorna springer gatlopp på balkongräckena i Skanstull.


Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg