I gryningen får dårarna ro

Min son, en dag på Erstagatan där vi bodde några år innan vi tvingades flytta pga vansinnig hyreshöjning. I bakgrunden den underbara kiosken som sålde kexchoklad med olika pris varje dag. Det kunde diffa på två spänn om man hade otur.

Erstagatan och Borgmästargatan, den senare adressen är där jag har min lya, är två gator som kommer upp från Folkungagatan. Jag minns första gången jag såg Borgmästargatan, var kanske 12 år, hade gått från mina morbröders arbetsplats i Götgatsbacken ( Järnkompaniet), gick över åsen, passerade Norska kyrkan och kom til den vindlande trappan ner mot Folkungagatan och såg ut över Borgmästargatan. Det var en av de vackraste syner jag sett och jag bestämde mig för att där skulle jag bo en dag.

Så blev det med tiden. Jag har bott på många adresser i innerstaden. Erstagatan var den vackraste, Maria skolgatan den nästa bästa, osv,,,

Läser om KB och att brudarna inte får vara med. Det är ju ganska dödfött att dom inte får det. Det 2018 och sånt faller av sig självt. Det är klart att både män och kvinnor behöver sina egna klubbar, umgängen där man bara är med sina likar, men knappast en konstnärsklubb.Både män och kvinnor är ju konstnärer och båda grupperna har ju samma problem och insikter om jobbet.

Det blir långsamt kallare, det drar ner till den hopplösa +-0 tempen, Stockholmstempen där allt blir grått, småkallt och fult. I veckan skrev jag ut på en massa olika fotopapper, två som kostar uppåt 1200 kr för25 ark och ett som kostar 375 kr för 50 ark och var storleken större. Ja, återigen kunde jag konstatera att Epsons arcival matte är svårslaget om man sätter bilderna bakom glas och att det är i särklass billigast.

Jag funderar mycket på samhällstempen. Sverige, hur det har kommit sig att vi har blivit ett land som på något vis saknar en egen kultur. Vi har världens bästa barnomsorg osv, men vi har liksom ingen egen kultur, ingen riktig kärlek till vårt land. Jag tänker på den tiden då Palme levde eller tiden efter han mördats, hur folk, var man än kom utomlands, med aktning snackade om Sverige och Palme och hur stolt man var att få vara svensk. Idag börjar man ju bli som en amerikan som ber om ursäkt direkt för att man har en idiot till president.
Slutligen: dra ner på köttätandet i skolorna och satsa mer på vegetariskt och det av ALLA skäl.
Ha en bra dag.

Populära inlägg