tisdag 14 oktober 2014

Berg på Gym

Gubben fick för sig att knata ner till ett gym. Det var länge sedan jag körde på ett gym, nittiotalet. Men jag la av då, för det blev så dyrt med allt fika vi skulle ha efter träningen. Nu är det ju en månad till skidåkningen och jag såg väl hur Axel o co träna på gym, så gubben tänkte att nu skulle han köra hårt i en månad så han kan plocka carvingen i full fart.

Förra gången gubben träna på gym så märkte aldrig hans dåvarande fruga att det skedde något. Hon sade till och med: Varför blir det aldrig några muskler på dig?
Vi kan väl säga att det var uppmuntrande, men fan vet. Nu knatar gubben ner till gymmet igen. Solen lyser och han kanske skulle ha tagit ut racern istället? Tankarna far över honom då han står vid övergångsstället i cykeltröja o kortbyxor. Han har vänt kortbyxorna ut och in, men han är den typen som i sådana lägen gör en Håkan Elofsson: Vad då? Det ska vara så här!

Han inträder i lokalen, han har dessutom fått kraftig rabatt av bruden i kassan då han sa att han tillhörde landslaget i skidor. Bruden i kassan, liksom flämta till och peka på band på väggen: Om du ska köra riktigt hårt, tungt, kan du låna de här.

Visst fan. Nu står han där o glor. Jävla massa skrot. Han går fram o lyfter en trettiokilosstång, kanske skulle han göra tio knäböj, men vad fan, ryggen krokna liksom, som ett staniolpapper. Nej, fan, han tar sikte på en cykel i hörnet. Hoppar  upp och kör några hårda spurter. Sitter bra, som att köra tempo, men vad fan, enpetare. Tramporna snurrar så han håller på att göra en Pelle Seth, ryggoperation, innan han hajar att han ska snurra med tramporna då han lägger av.

Nu är det lite rull på prylarna. Går ner och kör några hit och ditmaskiner. De in och utåtvända byxorna skapar respekt. En snubbe som sett och tränat överallt. Som kommit på att sömmarna utåt ger fart.

Roddmaskin, ställer in fyra km och då han startar kliver en gubbe av från maskinen bredvid. " Jaha, sjönk ekan nu"?, säger vår hjälte med de in och utåtvända byxorna. Gubben tittar på honom med frågande blick. "Eka, rodd", säger vår hjälte och börjar ro. Den andra gubben klyka ingenting och går lätt haltande mot omklädningsrummet.

" Det är ju fan, tänker vår hjälte. Att man ska måsta lära dom allting". En ny donna sätter sig på maskinen som gubben lämnat. Först ställer hon in en fläkt som ska förstöra frisyren och skapa motvind på rodden. Det är en ettrig gumma som kör så det ryker, men vår hjälte är inte sämre. Han kör så ekan sjunker.

Efter det går han tillbaka till omklädningsrummet, stoppar på sig nycklarna och vänder byxorna rätt. Man kan ju fan inte gå på Skånegatan med in och utåtvända byxor om man ska ha någon stil att tala om.