Man kan ju säga vad fan man vill om det här. Jag är trött, ägnat hela dagen åt att göra ingenting. Det är söndag och då gör jag aldrig någonting. Det kanske beror på att de som jobbar hela veckan ska göra någonting på lördag eller söndag.

Då håller jag mig undan. De ska ut i skogen, de ska gå på kafé, restaurang, bara promenera. Allt det där går mig på nerverna. Det jag vill göra gör jag på måndag då alla museer är stängda och alla dom som skulle göra allting är tillbaka i sin fålla.

Måndagar är underbara. 

En gång i tiden minns jag att jag hade något slags jobb, måste ha varit femtiofem år sedan. Jag minns hur jag älskade att vakna på lördag morgon, raka mig, dofta gott, gå ut och dricka en öl och käka en entrecote och drömma om allt skönt sex man skulle få till natten.

Det var då, nu är det måndag som gäller.

Sedan, den här grejen, att sitta och skriva så här. Man behöver inget kontor, man behöver ingenting, mer än en dator, något att luta ryggen emot och så klipper man till en text. Ibland skit, ibland skitbra, det är inte det viktiga. Det viktiga är kontinuiteten så ens läsare, de som tror dom gillar en, får något att hugga tänderna i. Man skickar ut texten i etern och de här texterna man skruvar ihop läses av minst hundra tusen  personer i månaden.

Och ändå, man längtar efter att sätta dom i en bok. Varför? Kanske för att man är omodern? Man tror att böcker, de fysiska böckerna betyder något. Jag växte upp med böcker som klassmarkör. Hade man många böcker i en stor bokhylla så var man bildad. Man tyckte synd om dom som inte hade böcker hemma. De skulle få ett svårt liv.

Gå hem till en ung människa idag. Har dom böcker? Har dom läst Slas, eller Ivar Lo? Nej, har dom läst någonting? Vet ej? Ser du några böcker och någon bokhylla? Nej, det är synd om dom, men de har en dator och i den kan de läsa den här texten. De kanske är en av alla personer som den här månaden kommer att läsa mina texter, se mina bilder,

Och ändå, böcker är så vackra och man vill publicera böcker, men egentligen har du allting här.

Det är sådant jag tänker på då det är söndag, då jag vilar, för det är ju på måndag det gäller.

Kommentarer

Populära inlägg