Stockholm


 Så kom jag hem. Arlanda express, klev av på Centralen och drabbades av stark depression då jag såg de fullsatta tågen som skulle norrut med pendlare och alla satt och glodde ner i en telefon.

Det var en stark känsla, har aldrig känt den så stark. Stockholm har blivit något jävla kontor för stressade människor som ska hem, bort eller dö.

Nå, klev av i Slussen, då bruden bredvid mig på Tuben snörvlade och hade sig hela tiden och vi stod packade som sillar. Det småduggade då jag gick mot Medis och Katarina bangata.

Passerar Apoteket och köper rakhyvel.

Jag: Tjena, var har du rakhyvlar.

Bruden: Där borta,,,hon pekar på en hylla och hänger med dit.

Jag: Tar den här med bambuskaft 199 bagare. Man kan ju inte komma hem orakad.

Bruden: Oh, jag gillar då min kille är lite orakad. Det är snyggt.

Jag: Du skulle snacka med min fru.

Bruden: Nej, om min kille rakade sig skulle jag göra slut.

Så, gick jag hem med det kärnfulla uttalandet.

Dagen efter. På fiket. Dött, väldigt dött. Polarna ligger hemma med nya knän, nya handleder, höfter eller har hjärtattack. Stockholm faller. Kollar blaskan. Epstein håller stilen, skriver om demonstrationen mot miljömötet. Det är dags att något händer. Jo, tacka fan för det. Men, vad?

Sedan är det politiken. gör valanalysen, är V, MP eller sossarna....skönt. Jag trodde jag skulle vara borgerlig vid det här laget, men jag håller fortfarande på vänstern, och det kommer alltid att ske.

Jag är splitttrad. Agneta Klingspor är död. Jag visste ju att hon var på väg att lämna oss och hon var bra. Hon trodde inte på familjen och det gör inte jag heller alla gånger. Jag tror på en partner eller kompisar, men familjen som begrepp tror jag inte på. Familjer har sina fördelar, men de  tenderar att vara jävligt krångliga saker i längden.

Freedom is the thing.

Det ligger stora båtar i hamnen. Ska gå ner på Fjällgatan, kolla på dom. Min fru gillar, älskar stora båtar, men nu har hon lite ångest för att det är krigsfartyg. Jag säger, tänk på att det kanske är dessa båtar som kommer att vara våra bästa vänner om Putinhelvetet får slaganfall. Om du inte kan tänka så, tänk då bara på att det är STORA båtar,,,

Hur svårt ska det vara?


Kommentarer

Populära inlägg