om ilskna gubbar...


Om ilskna gubbar, tänkte på det på stranden. Jag badar inte så ofta och jag badar helst inte då det är en massa semesterfirare i farten. Jag blir alltid så jävla irriterad. Och jag säger det och min polare säger samma sak: Man kan ju lika gärna ligga hemma i sängen och läsa en bok som att vara på en strand med alla dårar.

Ja, o då slog det mig att man har verkligen utvecklat en sida av sig själv som aldrig fanns förr: Att man blir så jävla less på att lyssna på folks problem med sina jobb, barn och barnbarn. Helst har man bara lust att säga att nu skiter jag i det här. Man blir urless och irriterad.

Och snart är det väl så att nästan hela dagen vill man slippa se någon, sedan kör man en koncentrerad sittning med sina smarta polare som snackar om något som är något. Och sedan kanske man kan ta en ny sittning på kvällen med sina smarta polare och fortsätta att snacka om det som är något.

Läser tidningarna. Vi ska gå med i Nato, äcklet från Turkiet, Erdogan, håller på, lindrigt sagt. Biden verkar inte heller ha alla galoscher på plats. Jag går bara på vad jag läser och jag läser en del. En sak jag fortfarande funderar över VARFÖR det är så viktigt att gå med i NATO? Är det någon som på allvar tror på risken att Ryssarna skulle ta Sverige? Titta på kartan, dom ska ta sig fram i fiendeland på alla sidor och VAD skulle man få ut av det? Ingenting som jag ser det. Vi kan gott simma lugnt med NATO och se vad det innebär.

Men, nu har vi ju grottat ner oss med Erdogan, en mysig kille.

Räntorna, känns jobbigt, det kommer att kosta fram till 2025, kanske, sedan faller räntorna igen. Om dom inte faller då blir det verkligen problematiskt för Sverige men jag påstår att redan 2024 så kommer räntorna att vara nere mellan 2 och 3 procent, ungefär där de ska vara för att det ska fungera för unga människor att få en lägenhet...Ni kan kalla mig Naxos svenske bankexpert.....

Det enda som är super i dessa tider med snabb stigning av Covid är Tour de France. Bara att det börjar i Köpenhamn är ju kul,,,,vad hette loppet Tour de France,,, jag kollar kartan,,,ja, Köpenhamn ja, fin fransk stad, men någon har ju köpt evenemanget..jag sitter som vanligt klistrad i fem timmar varav den enda timmen som är kul  är den sista halvtimmen, resten är rent utav tråkigt, men första veckan brukar vara en mara. Krockar, fall, elände och redan innan loppet startat så brakade det till med dopingrazzia,,,heja, heja, mer sånt.

Jag ska ha utställning. Jag fattar inte bagen. Det ska komma en massa rika amerikaner men jag får själv bra bjuda in fyra polare. Jag kommer att ha de värsta priserna någonsin. Någon jävla ordning får det väl vara.

Vad ska jag säga till de rika amerikanerna? Jo, att jag hållit på länge, men att det hela tiden handlar om min längtan och mina drömmar och bilder tar man med kuken och hjärtat, eller fittan och hjärtat,  hjärnan ska man glömma, men sedan måste man komma ihåg, att av alla konstarter är fotografin den art som kräver mest  ANSVAR, man tar en bild, den kommer att visat kanske för 100 personer, eller tusen, eller en miljon och det är där man kopplar in hjärnan. Man måste ta sitt ANSVAR och fråga sig om man kan släppa iväg den här bilden. Är priset för högt för den på bilden? Jag ser många bilder idag som är ansvarslösa, att det är verkligen en konstig sak att publicera dom. Svaret är liksom inte att jag kan så gör jag det, utan svaret måste vara: Att jag gör det för det finns ett syfte som jag vill belysa,... är det svårt att hänga med?

Erdogan kan man ta vilka bilder man vill på, han har ju hud som en noshörning, verkar vara född i en svinstia och uppdiad av en vattenbuffel, men de andra trevliga, sköra människorna, de behöver en ansvarsfull människa som tar bilderna på dom.

Ja, Grekland ja? Det är covid, massor med covid, och i sedvanlig ordning på de här öarna dit man åker för att festa  och ha sig,,,,tyvärr. Det blir lockdown på något vis igen till hösten. Simple fact, men då sitter jag i min olivlund som en trött tjur och och vill inte snacka med någon.


 

Kommentarer

Populära inlägg