Antiläget...


 Croneman får skäll i DN för att han ifrågasätter processen hur vi gick med i Nato, eller försöker gå med i Nato. Hut man än vrider och vänder på det hela så var det ju inte speciellt demokratiskt gjort. Det var en grej vi fick läsa om i tidningen. typ. Jag menar, fick vi ta upp frågan i ett val eller som folkomröstning? Nej, det bara passerade, sossarna hade nåt möte och sedan hade man bestämt sig och det trumpetade pressen ut,,,att nu hade sossarna bestämt sig och nu skulle vi med i Nato...

Jag har en svag känsla av att gå med i Nato kommer kosta mer än det ger. Men, frågan är ju avgjord. Däremot tror jag inte en sekund på Rysslands sk aggressivitet. Jag tror Putin försvinner, sjuk eller ej, och sedan kommer man från ryskt håll att inse att det man gör nu, krossar Ryssland. 

Ja, det var politiken. Tog den här bilden, byggs som fan i det gamla bussgaraget. Jag vet inte, det känns som ytterligare ett klaustrofobiskt område på Söder. När det blir fullt kan man ju glömma trevliga promenader längs kajen. Det kommer att bli som längs Årstaviken, Hötorget på längden. 

Ja, det var dagens små tankar.

En annan tanke är ju energin. Hur fan ska det gå till? Nu börjar man ju redan tveka om batterierna, och om vindkraften och vill ha tillbaka kärnkraften. Någon sa något klokt: Att vi måste börja tänka i helt andra banor. Nu skaffar vi allt mer energi, men vi fördubblar bara det vi höll på med. Vi gör ingen grundläggande omställning. Vi är helt galet inriktade på tekniska lösningar men alla tekniska lösningar brukar ha en bra sida och sedan en lite sämre, om jag uttrycker mig försiktigt.

Just nu går matpriserna upp.Vad gör jag plötsligt? Jag börjar köpa mycket mindre ekologiskt. Det blir billigare. Märkligt, eller hur? 

När jag växte upp åt vi inte tomater eller gröna blad, det tyckte vi smakade skit. När det någon gång kom en tomat på tallriken var den väldigt liten men smakade väldigt gott. Idag smakar tomaterna skit 9 månader per år i Sverige. Varför säljs dessa urvattnade tomater året runt? Det är som om vi skulle sälja urvattnade jordgubbar året runt, bara för att vi kan, liksom. Samma gäller bröd. Hur kan bröd kosta typ 10 kr limpan i Grekland och  80 kr i Stockholm och vad är skillnaden? Oftast ingen.

Ja, man kan fundera på mycket, eller hur? 


Kommentarer

Populära inlägg