Konsten och Covid...

Nästan alla som kommer upp till mitt hus letar efter en kyrka. Gamla kyrkor. Jag vet inte, men jag kan inte intressera mig så mycket för kyrkor. Jag är en simpel man, de står där de står och jag försöker låta bli att tänka på hur extremt reaktionära alltför många präster är. Kort sagt så har de missuppfattat det mesta i livet, men det får man ju inte säga, men de lever på en slags missogyni, att folk ska vara beroende av dom, ha dåligt samvete. Jag minns i Indien, alla munkar som gick o tiggde, men för fan, jobba istället,,,jaja, börjar låta som ärkereaktionären Hanne Kjöller på DN, otäck männska.

Nå, idag tänkte jag berätta om munskydd. Alla har en åsikt, men här i Grekland så är det munskydd på hela tiden då man går in i en affär. Det är också dryga böter, typ 150 euro om du skippar det, men lika förbannat så har många det inte på.

Är det krångligt med munskydd? Nej, jag har haft mitt i fickan i en månad, tror jag bytt en gång eller två, man tar på det då man går in och av då man går ut. En enkel procedur. Väldigt många äldre kör utan, här isolerar sig inte gamlingarna, de knatar på i affärerna och tar sedvanlig plats.

Så, munskydd, inte så mycket att snacka om. Vill man köra så kör, vill du inte så skit i det, men jag tror inte så många tar det på allvar. Fallen i Grekland går upp och det är till stor del turismens fel, den efterblivna turismen, som handlar om att unga människor super och drogar och festar hela nätterna ihop, hänger på varandra och vill väl helst knulla också, givetvis o de smittar varandra. Bland alla människor finns det idioter och mest idioter finns det hos unga människor och så har det alltid varit. Hur fan ska man kunna hångla med munskydd? 

Så, munskydd var det ja? Ganska enkelt att hantera, betydelse för covid, väldigt liten enligt min åsikt. Distans, tvätta händerna och en klar hjärna. Fylla och kåthet är de största farorna. Sedan för trånga lägen kan ju kännas pressande och då kan man gott ta på sig ett munskydd eftersom det lugnar nerverna. Det är lite som att sätta ett plåster på ett armbrott, ser bra ut.

Såg att Croneman skrev om varför kan man inre fylla ett fotbollsstadium då man kan gå och handla mat på ICA? Ja, jag fattar vad han menar å ena sidan, men fotbollssupportrar är oftast fyllskallar. Det räcker att möta ett gäng fotbollsidioter efter en match i tunnelbanan. Man undrar ofta var hjärnan rann ut och detta skrives av en man som älskar idrott, men avskyr idrottsfyllon. Och idrottsfylla är väldigt vanlig företeelse och tror du mig inte så ta en sväng på Götgatan och kolla in fyllona som ska på match på andra sidan bron.

Ja, munskydd. Kanske är nu den avdelningen avklarad? Vad det gäller vaccinet så ser det ju allt mer ut som det inte är något att förlita sig på. Läser man mellan raderna, kanske fungerar dåligt( 50 procent) man kanske måste ta flera doser, man vet inget om biverkningarna osv osv, så jag tror inte på vaccin 2021, snarare 2022, och skadan är redan skedd. Våra psyken är körda i botten. Vaccinet är som en grekisk präst, en satans dubbelmoral, något som man inte kan lita på en sekund. Jag skrev det förut, finns bara ett alternativ i in värld, återgå till att vara människa, återgå till dina instinkter, återgå till att bli den vaksamma, smarta människa som gjort oss till världens farligaste djur. Återgå till att leva och överleva.

Trevlig helg.


 

Kommentarer

Populära inlägg